Gün Haber

Talya Otel ne zaman bitiyor? Yeni açıklama geldi

Antalya'nın ilk 5 yıldızlı oteli olan Koç Grubuna ait Divan Antalya Talya otelin yeniden yapım sürecindeki son durumla ilgili açıklama yapıldı.
ABONE OL
Abone Ol
Talya Otel ne zaman bitiyor? Yeni açıklama geldi
Haberler / Antalya
19 Temmuz 2023 Çarşamba 09:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Antalya'da 1975 yılında açılan, 38 yıllık faaliyetin ardından 2013 yılında yenilenmek amacıyla kapatılan 204 odalı Divan Talya Otel yargı süreci sebebiyle 8 yıldır kapalı duruyordu. Yargı sürecinin tamamlanmasının ardından Koç Holding 50 milyon dolarlık yatırımla oteli yıkıp yeniden yapım çalışmalarına başlamıştı. Otelin yıkım çalışmaları 2021 yılı Nisan ayında başlamıştı.

Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş (MARES)'ten Divan Antalya Talya Otel'in yapımıyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yeni açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Maliyetler artınca otelin yenilenmesi için ayrılan bütçe 80 milyon dolara çıktı

22 Ocak 2021 tarihli özel durum açıklamamız ile kamuya açıklanan ve süreçleri başlamış olan Divan Talya Otelimizin yeniden yapımı ve Konferans Merkezi'nin yenilenmesi projesi ile ilgili olarak toplam 50.000.000 ABD Doları (KDV Dahil) tutara kadar yatırım yapılması kararı yönetim kurulumuz tarafından yeniden değerlendirilmiş ve;

• Yerel ve Global olarak değişen ekonomik konjonktürdeki gelişmeler nedeniyle bütçelenen maliyetlerin artmasının,

• Turizm sektöründeki olumlu gelişmelerin de ilave etkisiyle tüm oda dekorasyonlarının ve dizaynlarının daha üst kaliteye yükseltilmesinin,

• Oda büyüklüklerindeki ve üst segment oda tiplerindeki sayısal artışa bağlı olarak dekorasyon malzemesi, mobilya, ekipman kullanımının artmasının,

• Konferans merkezinin iç ve dış dizaynı ile dekorasyonunun artan otel kalitesine paralel şekilde iyileştirilmesinin,

Etkileri nedenleri ile 80.000.000 ABD Doları + KDV tutarına kadar yatırım yapılması olarak revize edilmesine, karar verilmiştir.

2024'ün son çeyreğinde açılacak

Yatırım projesindeki oda büyüklüklerinin artırılması nedeniyle yapılan revize sonucunda oda sayısının yaklaşık 180 adet olması planlanmakta olup, üst segment oda tiplerinin sayısal artışının yaratacağı gelir etkisi ile otelin yaratacağı potansiyel gelirlerin artması ve proje başlangıcında öngörülen karlılığın korunması beklenmektedir. Projede yapılan revizeler sonrasında, otel inşaatının 2024 yılının son çeyreğinde tamamlanarak otelin açılışı için gerekli hazırlıklara başlanması hedeflenmektedir.

Bugüne kadar 12.5 milyon dolar harcandı

Söz konusu yatırım için bugüne kadar KDV hariç yaklaşık 12,5 milyon ABD Doları harcama yapılmış olup, revize toplam yatırım tutarının, ilk etapta yaklaşık 50 milyon ABD Doları tutarındaki kısmının ana ortağımız Koç Holding A.Ş.'ne tahsisli sermaye artırımı yapılması sureti ile finanse edilmesi planlanmaktadır. Diğer finansman kaynaklarının kullanım şekli, zamanlaması ve tutarları hakkında bu aşamada alınmış bir karar bulunmamakta olup, öngörülen finansman yapısı piyasa koşullarına ve yatırım sürecine bağlı olarak değişebilecektir.

Konuya ilişkin önemli gelişmeler faaliyet raporları ve özel durum açıklamaları vasıtasıyla yatırımcılarımızla paylaşılacaktır.

Vehbi Koç'un vefat ettiği Talya otel 2013'te kapatılmıştı

1970'li yıllarda Antalya'da açılan ilk 5 yıldızlı otel olan Divan Talya, Koç ailesi için de ayrı bir öneme sahip. Koç Topluluğu’nun kurucusu Vehbi Koç, 25 Şubat 1996 yılında, 95 yaşında Divan Talya’nın 609 numaralı odasında hayata veda etmişti. O günden bu yana merhum Koç’un kullandığı oda kapalı tutulurken, Vehbi Koç’un büstü otelde asansörlerin hemen yanına yerleştirildi. Talya Otel, Mayıs 2013'te kapatılmıştı. 204 odalı otelin kapanışı nedeniyle düzenlenen basın toplantısında dönemin Divan Grubu Genel Müdür Yardımcısı Faik Öztunç, "Bu bir veda değil, devre arası" demişti. Öztunç, Koç Topluluğu’na ait otelin, yenilenme süreci içine girdiğini söylemişti.

Hissenin yüzde 40'ı Koç'ta

Talya Otel'in sahibi MARES'in hisse dağılımı şöyle: Koç Holding: Yüzde 36, Koç Ailesi üyeleri: Yüzde 3,91, Temel Ticaret ve Yatırım A.Ş.:Yüzde 29.55, Halka Açık: Yüzde 25, Geri alınmış paylar: Yüzde 4.73

(Turizm Ajansı)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 BİTSİN ARTIK
 19 Temmuz 2023 Çarşamba 12:31
MAHALLE SAKİNLERİ OLARAK BİTTİK YA

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber