Gün Haber

Sütlüce'de patlama

Sütlüce'deki AK Parti il binasının yakınında çevik kuvvet midibüsünün geçişi sırasında patlama meydana geldi. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, patlamada 16 kişinin yaralandığını söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
Sütlüce'de patlama
Haberler / Türkiye
1 Mart 2012 Perşembe 09:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

 

 

 

 

 

Patlamaya bir motosiklete bırakılan bomba neden oldu. Patlamada motosikletin yanına bırakıldığı araç ile polis midibüsünde hasar meydana geldi. Patlamada motosikletin bırakıldığı yolun kenarındaki inşaatta çalışan işçiler de yaralandı. Yaralılar ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Olay yerine gelen polis ekipleri, ikinci bomba ihtimaline karşı çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Bomba imha uzmanları çevrede inceleme yaptı.
 
PLASTİK PATLAYICI KULLANILMIŞ
 
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın patlamayla ilgili olay yerinde incelemelerde bulundu. İncelemesinin öncesi ve sonrasında ilk açıklamaları yapan Çapkın, "21 polisimizin içinden bulunduğu Çevik Kuvvet'in görev aracı geçerken uzaktan kumandayla patlatılmış görünüyor" dedi.
 

 

Çapkın, patlamanın Etiler'de meydana gelen patlamayla benzerlik taşıdığının sorulması üzerine "Motosiklet kullanılmış gözüküyor. Motorsikletin üzerine konulmuş gözüküyor . Şimdilik bilgiler bunlar" dedi. Çapkın patlama sırasında motorsikletin seyir halinde olduğunu da söyledi.
 
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Plastik patlayıcı kullanılmış. Motosikletteki patlacı uzaktan kumanda ile patlatılmış" dedi. Mutlu, yaralıların durumunun hafif olduğunu belirtti.

 

HEPSİNİN DURUMU İYİ
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Sütlüce'deki bombalı saldırıda yaralanan polislerden Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görenleri ziyaret etti. Çapkın ziyaret sonrası yaptığı açıklamada da, "Yaralı sayısı 16. Hepsinin durumu iyi" diye konuştu.
 
"ÇEVİK KUVVET MİNİBÜSÜ BEŞİKTAŞ'A GİDİYORDU"
 
Patlama, saat 08.50'de AK Parti İl binasına 200 metre uzaklıkta bir patlama meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, patlamaya yol kenarına bırakılan bir motosiklet üzerindeki bomba yol açtı. Bombanın uzaktan kumandayla patlatıldığı öğrenildi. Patlama sırasında İmrahor Caddesi'nden geçmekten olan ve 21 polisi taşıyan çevikk kuvvet midibüsü hasar aldı. Patlamada 10 polis ile yakında bulunan bir inşaatın işçilerinin de aralarında bulunduğu 6 vatandaş hafif şekilde yaralandı. Polis kaynaklarından edinilen bilgiye göre, çevik kuvvet polislerini taşıyan midibüs, Beşiktaş'a nöbet değişimi yapmaya gidiyordu.
 
Patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Patlamanın ardından olay yeri inceleme ekipleri de çalışmaya başladı. Bu arada patlamada yaralanan çevik kuvvet polisleri ambulansların gelmesini AK Parti il binası yakınında bulunan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Merkezi'nde bekledi. Yaralanan polisler genel merkezden çıkarak gelen ambulanslara bindirildi. Polislere ilk müdahale ambulanslarda yapıldı. Ardından yaralılar Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi ve Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri, ikinci bomba ihtimaline karşı çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Bomba imha uzmanları çevrede inceleme yaptı.
"UZAKTAN KUMANDAYLA PATLATILMIŞ GÖZÜKÜYOR"

Patlama sonrası ikinci bir bomba ihtimaline karşılık çevrede geniş güvenlik önlemi alındı. Patlamanın meydana geldiği cadde güvenlik çemberine alındı. İkinci bir bomba ihtimalinin olmadığının anlaşılması üzerine olay yeri inceleme ekipleri çalışmasına devam etti.

Patlamanın meydana gelmesinden yaklaşık 20 dakika sonra İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın incelemelerde bulunmak üzere olay yerine geldi. İmrahor Caddesi üzerinde bulunan çevik kuvvet minibüsünü bir süre inceleyen Çapkın, patlamayla ilgi bilgi aldı. İncelemesinin öncesi ve sonrasında açıklama yapan Çapkın, "21 polisimizin içinden bulunduğu çevik kuvvetin görev aracı geçerken uzaktan kumandayla patlatılmış görünüyor. 10 kişi hafif yaralı, ağır yaralımız yok" dedi. Çapkın, patlamanın Etiler'de meydana gelen patlamayla benzerlik taşıdığının sorulması üzerine "Motosiklet kullanılmış gözüküyor. Motosikletin üzerine konulmuş gözüküyor . Şimdilik bilgiler bunlar" dedi. Çapkın patlama sırasında polis midibüsünün seyir halinde olduğunu da söyledi. 
HEPSİNİN DURUMU İYİ 
Hüseyin Çapkın, saldırıda yaralanan polislerden Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görenleri ziyaret etti. Çapkın ziyaret sonrası yaptığı açıklamada da "Yaralı sayısı 16. Hepsinin durumu iyi" diye konuştu. 
Zarar gören polis midibüsü incelemelerin ardından olay yerinden götürüldü. Olay yeri inceleme ekipleri çevrede delil arayışını sürdürürken, patlamadan zarar gören iki araç da görevliler tarafından kaldırıldı. Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.
 
 
 

 

  Haberin Videosu

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber