Gün Haber

Serik'te 'Stem ile Güçlükleri Birlikte Aşıyoruz' projesi

ANTALYA'nın Serik ilçesinde TÜBİTAK'ın 'Stem ile Güçlükleri Birlikte Aşıyoruz' projesinin açılışı yapıldı.
ABONE OL
Abone Ol
Serik'te 'Stem ile Güçlükleri Birlikte Aşıyoruz' projesi
Haberler / Antalya
7 Ekim 2024 Pazartesi 15:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TÜBİTAK 4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları kapsamında 'Stem ile Güçlükleri Birlikte Aşıyoruz' projesinin açılışı gerçekleştirildi. Millet Bahçesi'ndeki proje açılış törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, İlçe Müftüsü İbrahim Köksal, MHP İlçe Başkanı Osman Üstünmert, Serik Esnaf Odası Başkanı Umut Güzel, Serik ve Çevresi Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Gülaydın, Serik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Bayar Savran, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, Serik'te bu yıl ilk defa TÜBİTAK 4008 projesi uygulandığını belirterek, "TÜBİTAK 4008 projesi, 4007 projesinden farklı olarak sadece özel eğitim öğrencilerine uygulanan bir proje. Ülkemizde 2 yıldır uygulanıyor. Bu yıl elimize 2 proje geçti. Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ve Serik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 5 gün boyunca bu alanda ilçemizdeki tüm özel eğitim öğrencileri planlı bir çerçevede gelip burada bilim adına projenin içerisindeki etkinlikleri yapacak. İlk üç gün ilçe merkezindeki okullarımız gelecek, diğer iki gün ise kırsalda, köylerimizdeki öğrencilerimiz gelecek. Öğrencilerimiz projede olan şeyleri gerçekleştirme fırsatı bulacak. Her beş öğrenciye bir öğretmen düşecek şekilde planladık. Yaklaşık 600'e yakın öğrencimiz bu projeden faydalanacak. Öğrencilerimizi bekliyoruz. TÜBİTAK projelerinin geçmesinde ilçenin bütünlüğü önemlidir. Sponsorlarımız var, diğer kurumlarımız var. Bizlere destek veren kurumlarımıza, sponsorlarımıza ve proje yürütücü öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah kasım ayı başında ise 4007 Projesini gerçekleştireceğiz" dedi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber