Gün Haber

Sektör örgütleri feryadı duydu, iktidar sessiz

Antalya’da yabancıların evleri günübirlik kiralamalarına ilişkin iki turizmcinin feryadını sektörün bazı dernek ve birlikleri duyup açıklama yaparken, hem iktidar, hem de sektörün iki örgütü TÜROFED ve AKTOB sessiz kalmayı sürdürüyor.
ABONE OL
Abone Ol
Sektör örgütleri feryadı duydu, iktidar sessiz
Haberler / Antalya
28 Temmuz 2023 Cuma 12:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Turizmci Tolga Cömertoğlu ve ATSO meclis üyesi turizm yatırımcısı Ali Yılmaz’ın gündeme getirdiği, yabancıların Antalya’da kiraladıkarı evleri yabancı turistlere kiraladıklarına ilişkin uyarılarına yazarımız Dursun Gündoğdu köşesinde yer vermişti.  

Bu konuda ilk açıklama TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’dan geldi. Bağlıkaya, yabancılar tarafından satın alınan konutların turizm amaçlı konaklamada kullanılmasının da otel doluluklarında düşüşe yol açtığını belirtti.

TURİST ARTTI, KONAKLAYAN SAYISI DÜŞTÜ



Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkan Yardımcısı Hakan Saatçioğlu, sadece geçen sene Antalya'da yabancılara 22 bin konut satışı yapıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Şimdi bu insanların bir kısmı, Türkiye'de kalabiliyor. Bir kısmı da ailesi, eşi-dostunu ya kendi evinde ağırlıyor veya kiraya veriyor. Türkiye'ye 18 Temmuz'a kadar 7 milyon 350 bin turist gelmiş. Geçen seneden yüzde 24 daha fazla turist gelmiş olmasına rağmen oteller, özellikle üst ve orta segmentlerde doluluk şu anda yüzde 70-75'lerde. Maliye Bakanlığı'nın bunlara çok hızlı el atması gerekiyor. Bu insanların esnafa katkısı var tamam ama otellere katkısı yok. Haksız rekabet var. Dükkan içinde dükkan açıyor adam ve o kadar iyi organize olmuşlar ki; kendi aralarında WhatsApp grubu kurmuşlar ve orada pazarlıyorlar. O kadar ileri gitmişler ki; hangi bölgede polis çevirmesi var diye kendi aralarında konuşuyorlar. Bu konuda çok acil muhtarların, site yönetiminin de devreye girmesi ve bu durumun sorgulanması gerekiyor. Yazık, günah vergi ödemiyorlar. Pazarlar öğle 14.00'e kadar yabancı dolu, pazarcılar bile Rusça konuşmaya başladı"

POLİSE KİMLİK BİLDİRİMİ DAHA ÖNEMLİ



Kemer Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz ise evlerin kiralanması olayını sadece Ruslar'ın yapmadığını söyledi. Yorulmaz, "Aylık veya yıllık değil; 3 günlük, 5 günlük, bazıları 1 günlük, bazıları aylık veya 20 günlük evlerini kiraya verebiliyor. Bunun tabii ki vergisel veya polis raporu açısından bazı uygulamaları var, onları prosedürlerine uygun yaptıkları müddetçe problem yok ama burada böyle bir açık var ve ilgilenilmesi gereken bir konuysa da ilgili mercilerin takip edilmesi lazım. Faturasını kesiyor, polis raporunu bildiriyorsa bu işi yapmaya hakkı var tabii ki ama gayriresmi ve gizli yollarla yapmalarının birçok problemi beraberinde getireceğini düşünüyorum. Özellikle polis raporu tarafı. Polise bildirilmesi ve kimin kaldığını bilmemiz açısından bu önemli" dedi. 

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 TANJU
 28 Temmuz 2023 Cuma 15:04
PEKİ 1 YILI GEÇEN ARAÇLARA MTV ÖDİYORLARMI HAYIR TRAFİK CEZASI HIZ CEZASI VARMI HAYIR 1 YABANCININ ALTINTAŞ MAHALLESİNDE 50 DAİRE ALINDIĞI BİLİNİYOR ÖRNEK SAYISAL OLARAK ÇOK NE YAPMAK İÇİN KİRALAMAK İÇİN ALTINTAŞ MAHALLESİNDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN DEVASAL BOYUTLARDA VERDİĞİ RUHSATLAR BAKILMALI TİCARİ YERLER KONUT YAPILIYO BALKONLAR BÜYÜTÜLÜYOR EVLER HEP YABANCIYA SATILIYOR YAZIK BU ŞEHRİN İNSANIN BUNU YAPANLAR BAZI MUTAAHİT VE EMLAKÇILAR ACİL YASAK VE DENETİM GEREKİYOR.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber