Gün Haber

Sandıklı’da eriyen kar sele neden oldu

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde hava sıcaklığının artması ile birlikte eriyen kar, sele yol açtı. Gavur Hamamı Deresi'nin taşması nedeniyle birçok ev ve işyerini su bastı.
ABONE OL
Abone Ol
Sandıklı’da eriyen kar sele neden oldu
Haberler / Türkiye
27 Şubat 2012 Pazartesi 15:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Afyonkarahisar'da ulaşımı olumsuz etkileyen kar, bu kez yerleşim yerlerine zarar verdi. Geçen çarşamba gününden bu yana hava sıcaklığının 10 derece civarında olduğu Sandıklı İlçesi'nde dağlardaki karın erimesiyle birlikte Gavur Hamamı Deresi taştı. Taşkın nedeniyle Şirinevler Mahallesi'nde birçok ev ve işyerini su bastı. Baskından özellikle binaların bodrum ve zemin katları etkilendi. Selin beraberinde getirdiği ağaç parçaları ve taşlar mazgalların kapanmasına yol açarken, cadde ve sokaklarda biriken sel suları, vatandaşlara zor durumda kaldı. Çok sayıda kiyi zor durumda bıraktı.
Sandıklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri iş makineleriyle evlerin önüne bentler yaparak taşkından etkilenmesini engellemeye çalıştı. Dere yatağını da genişleterek selin etkilerini en az seviyiye indirmeye çalışan ekipler, halka önlem almaları çağrısında bulundu. Şu ana kadar yapılan tespitlerde 20'nin üzerine ev ve işyerinin selden zarar gördüğü belirlendi. Selden Sandıklı Yeni Sanayi Sitesi'ndeki bazı işyerleri de etkinlendi.
Ahmet DAĞLI/ SANDIKLI(Afyonkarahisar), (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber