Gün Haber

Şampiyonların şampiyonu olmak için yarışacaklar

ANTALYALI iki kadın çiftçi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Türkiye genelinde düzenlediği 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor'da, 10 yılın birincileriyle şampiyonların şampiyonu olmak için mücadele edecek.
ABONE OL
Abone Ol
Şampiyonların şampiyonu olmak için yarışacaklar
Haberler / Antalya
18 Nisan 2014 Cuma 09:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde 10 yıldır düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' bilgi ve proje yarışmasında bu yıl, 10 yılın birincileri yarışacak. 5 Haziran tarihinde Eskişehir'de düzenlenecek yarışmaya Antalya, 2 Türkiye birincisiyle katılacak. 2006 yılında Mersin'de düzenlenen yarışmada Türkiye birincisi olan, Döşemealtı İlçesi Kömürcüler Köyü'nden 49 yaşındaki Fatma Aytar ile 2007 yılında Antalya'daki yarışmada Türkiye birinciliğini kazanan Korkuteli İlçesi Çomaklı Beldesi'nden 57 yaşındaki Rahime Aykurt, şampiyonların şampiyonu yarışmasında Antalya'yı temsil edecek.
 
AMACIMIZ BİRİNCİLİK GETİRMEK
 
Yarışma için hazırlıklarını sürdüren kadın çiftçiler, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü uzmanlarınca eğitime alındı. Bitkisel ve hayvansal üretimle ilgili konular hakkında bilgi verilen kadın çiftçiler şöyle dedi:
 
"Biz köylerde tarlada, ahırda ve evde çok yoğun çalışıyoruz. Bu yarışmalar bizim için farklı bir motivasyon kaynağı oluyor. Kendimizi ifade etme, bilgimizi sınama şansı buluyoruz. Yarışmaya hazırlanırken İl Müdürlüğü ile ailemiz ve komşularımızın desteğini hissetmek çok güzel ve gurur verici. Bize emek veriliyor. Amacımız, ilimize bir kez daha bu mutluluğu yaşatmak."

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber