Gün Haber

SHP'nin genel başkanı belli oldu

Sosyaldemokrat Halkçı Parti'sinin (SHP), genel başkanı belli oldu. Başkanlığa film yapımcısı ve sinemacı Burak Çelik'in seçildiğini bildirdi.
ABONE OL
Abone Ol
SHP'nin genel başkanı belli oldu
Haberler / Siyaset
11 Temmuz 2024 Perşembe 20:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) Kurucular Kurulu, yazılı açıklama yaptı. Partinin resmi olarak 28 Haziran'da, yaklaşık 5 aylık çalışmalar sonucu, geçmişte SHP, DSP ve CHP'de siyaset yapmış isimlerin oluşturduğu Yüksek İstişare Kurulu'nun ortak noktada buluşmasıyla kurulduğu belirtildi.

Açıklamada, partinin yıllar sonra yeniden Türk siyaset sahnesinde yer almasının bazı kesimleri rahatsız ettiği, günlerdir partiye ve Kurucular Kurulu üyelerine baskı yapıldığı kaydedildi.

"60 İLDE TEŞKİLATLANARAK KONGREYE GİDECEĞİZ"

Partinin yeni genel merkez binasının bu ay içerisinde hizmete açılacağı, çok sayıda sinema sanatçısının, eski ve güncel belediye başkanının, bürokrat ile aktif görevde bulunan meclis üyesinin partiye katılmak istediği belirtilen açıklamada, 60 ilde teşkilatlanarak eylülde kongre yapılacağı bilgisi verildi.

GENEL BAŞKAN BURAK ÇELİK OLDU

Türkiye'nin tüm kesimlerini kucaklayan bir siyasi anlayışla, Atatürkçü ve özgürlükçü olarak milletin huzuruna çıkmaktan gurur duyulduğu bildirilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Hiçbir siyasi partiyi bölmek, desteklemek ya da kaybettirmek gibi bir gayemiz yoktur. Bizler, bu millete yeni bir yol açmak istiyoruz. Kurucu Genel Başkanımız merhum Erdal İnönü, liderimiz Mustafa Kemal Atatürk'tür. Kurduğumuz 7 kişilik Yüksek İstişare Kurulumuzun ortak desteği ve kurucular kurulumuzun imzası ile partimizin genel başkanlığına, uzun yıllar belediye başkanlarının ve milletvekillerinin danışmanlık ve reklam çalışmalarını yürüten, genç, dinamik, Erdal İnönü'nün mirası olan sosyal demokrasiyi yeniden genç kuşaklara ve milletimize aktaracak kişi, film yapımcısı ve sinemacı Burak Çelik seçilmiştir."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 akdeniz
 12 Temmuz 2024 Cuma 08:35
Çok ilginç,zamanlamasından tutunda,solda yeni bir partiye ihtiyaç varmıydı. Chp yerelde başarılı olmuş iken,seçmen aynı bulvarda ikinci bir partiye ne der.Memleket Partisi kuruldu ve başarılı olamadı. CHP tüzük değişikliği için Eylül ayında yapacağı kurultayda, MİLLETVEKİLLERİ ve BELEDİYE BAŞKANLARI için, bütün üyenin katılacağı ön seçimi getirirse,CHP güçlenerek yoluna devam eder.Ayrıca İLÇE ve İL başkanları ve yönetimleride üyelerinin katılımıyla seçilmelidir.Mahalle delegesi uygulamasına son verilmelidir. Bunlar yapılmaz ise Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP'yi bir arada tutmak zorlaşır.Ne yazık ki son Kurultayda etik dışı davranışlar olduğu basında yazıldı çizildi.CHP de 4 kanadın olduğunu artık herkes biliyor.Özgür Özel'in,Mansur Yavaş'ın ve Ekrem İmamoğlu'nun aday olmak için çalıştıkları,KILIÇDAROĞLU'nun ise nasıl bir tavır alacağı belli değil. Erken seçim treni yola çıkmıştır.Bu ekonomik krize hiç kimse fazla dayanamaz 2026 yılı içerisinde bir seçim görünüyor.
 taş
 12 Temmuz 2024 Cuma 00:32
İlginç bir süreç olacağa benziyor.CHP yerelde 1.nci parti olmuş iken,aynı kulvarda bir partiye gerek varmıydı.CHP Genel Başkanlığı değişimi sancılı olmuştur.İstanbul Belediye Başkanlığının bütün imkanlarını kullanılarak önce İstanbul İl Başkanlığı,sonrada CHP kurultayında Genel Başkan değişikliği olmuştur.Ancak görünen o ki CHP de birlik beraberlik olmayacak gibi görünüyor.Ekrem İmamoğlu,Mansur Yavaş ve Özgür Özel Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorlar.Peki nasıl olacak 3'e bölünür iseler.Kemal KILIÇDAROĞLU'nun da azınmayacak kadar CHP içinde bir kitlesi var.O nedenle Eylül ayında CHP Tüzük Kurultayı toplanmalı ve tüzük değişerek vekiller ön seçimle bütün üyelerin katılımıyla seçilmelidir.Yine Belediye Başkanları bulunduğu İlçenin, ilin tüm üyelerinin katılımıyla yapılacak ön seçimle belirlenmelidir.Yoksa CHP 'yi toplu tutamazlar.Şu an bakın yıllarca ön seçim yapılmadığı için, çok MYK üyeleri hep seçim çevrelerinde 1.nci sıradan sürekli vekil seçilmişlerdir.Ayrıca vekil süresi konmalıdır.Üst üste 2 veya 3 dönemden fazla vekillik olmamalıdır.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber