Gün Haber

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, Antalya’da nasıl kandırıldığını anlattı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, savaşın başlarında Ukrayna Dışişleri Bakanı ile görüşmesini organize eden dönemin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bir sözüne inanıp Antalya’ya geldiğini söyledi ve yaşadığı hayal kırıklığını iki yıl sonra anlattı.
ABONE OL
Abone Ol
Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, Antalya’da nasıl kandırıldığını anlattı
Haberler / Antalya
6 Eylül 2024 Cuma 13:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rus-Ukrayna savaşının başlamasının hemen ardından Antalya’da gerçekleşen iki ülke dışişleri bakanları zirvesinin fos çıkmasının perde arkası belli oldu. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna Dışişleri Bakanı ile tek görüşmesini Mart 2022’de Antalya’da gerçekleştirdiğini, ancak Kiev’in bu toplantıda yapıcı bir öneri sunmadığını belirtti.

Bu hafta Vladivostok’ta düzenlenen Doğu Ekonomi Forumu’nda RBK gazetesine açıklamalar yapan Lavrov, Ankara’nın kendisinden Antalya Diplomasi Forumu’na katılmasını ‘çok istediğini’ söyledi.

Dönemin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus bakana ‘konunun çok ciddi olduğunu’ belirtirken, eski Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba’nın da iletmek istediği önemli mesajlar olduğunu kaydetti. Görüşme, Antalya’da ayrı bir odada gerçekleşti.

ÇAVUŞOĞLU CİDDİ VE ÖNEMLİ DEDİ FOS ÇIKTI

Lavrov, Kuleba’nın toplantıda, “Özel askeri harekattan önce bile günlük olarak duyduklarımızı iyi bir İngilizce ile bir kâğıttan okudu. Orada Kuleba’dan işgüzarlıktan başka, yeni ve yapıcı hiçbir şey duymadık,” ifadelerini kullandı.

Antalya’daki görüşme, Ukrayna ve Rusya dışişleri bakanları arasında yapılan tek doğrudan temas olarak kaydedildi. Ancak Lavrov, bu toplantıda kayda değer bir ilerleme sağlanamadığını, esas müzakerelerin Belarus’ta başladığını ve Mart 2022’de İstanbul’da devam ettiğini belirtti.

Siyasi kaynaklar, Rus bakanı hayal kırıklığına uğratan Antalya'daki görüşme ile ilgili şu yorumu yaptılar:

“Ya Ukraynalı bakan, ’Çok önemli ve çok ciddi açıklamalar’ yapacağım diye Çavuşoğlu’nu kandırdı veya Çavuşoğlu, ortada böyle bir durum yokken Rus bakanı görüşmeye ikna etmek için böyle bir cümle kullandı. Lavrov aradan 2 yıl geçmesine rağmen bunları söylüyorsa, Rus tarafının bu olaya çok kırıldığını gösteriyor. Bu görüşme, Çavuşoğlu'nu kahraman yapmış ve görevden alınmasının beklendiıi bir dönemde koltuğunu korumasını sağlamıştı.”

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 taş
 7 Eylül 2024 Cumartesi 00:29
Ukrayna başkanı Zelenski tamamen ABD'nin çıkarları için hareket etmiş ve Ukrayna'yı savaşa sürüklemiştir.Gelinen noktada Ukrayna topraklarının yüzde 17 sini kayıp etmiştir.Artık Rusya bu topraklardan asla çıkmaz.Ukrayna sonunda bu toprakları Rusya'ya savaş tazminatı olarak verecek duruma gelecektir.Keza Kırım'ıda Ukrayna artık unutsun,hatta savaş daha da kızışırsa Ukrayna ODESSA'yı da elinden kayıp eder.Ukrayna halkını da anlamak çok zor.Ülkelerini yıkıma uğratan ZELENSKİ'den neden kurtulmuyorlar. ÇAVUŞOĞLU'na gelince onun zamanında dış politika en zor zamanlarını geçirdi.Çok başarısız bir bakanlık yaptı.Onun zamanında devrilen çamlar şimdi kurtarılmaya çalışılıyor.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber