Gün Haber

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan o iki kente deprem uyarısı

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Mersin ve Adana'da yaptığı incelemeler ardından şehirdeki yüksek katlı binalara tepki göstererek, "Bu bir intihardır, inanılır gibi değil" ifadelerini kullandı. Ercan, yetkili kurumlara sesl
ABONE OL
Abone Ol
Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan o iki kente deprem uyarısı
Haberler / Türkiye
25 Eylül 2024 Çarşamba 10:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Mersin ve Adana'da depreme dair incelemelerde bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, X hesabı üzerinden değerlendirmede bulundu. Prof. Dr. Ercan, dün Mersin'deki Soli Pompeipolis antik kentinde deprem ile kırık izi araştırması yaptığını söyleyerek "Eski kent, Mersin değil uzak odaklı başka sarsıntının rezonansıyla yıkılmış olabilir. Çukurova’yı örten 16-21 katlı tüm yapılarda ivedi rezonans ölçümü alınmalı. Durum çok önemli" ifadelerini kullandı.

Mersin'deki yapılaşmaya da dikkat çeken Ahmet Ercan, bölgedeki gökdelenlerin depreme meydan okuduğunu belirterek, yetkili kurumlara seslendi. Ercan, "Ey yer-yapı denetim kuruluşları, Büyükşehir Belediyesi, Çevre Bakanlığı, Afet İşleri; siz bunlara nasıl izin verirsiniz? Yazık bu ülkeye, yazık Çukurova’ya, yazık kişi yaşamına" dedi.

Yapıların sulu, gevşek toprakta, yalıtımsız inşa edildiğini açıklayan Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Bu yapılaşma suçuna kişi yaşamı, deprem için dur de! Bu bir intihardır! İnanılır gibi değil" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Adana ve Mersin için deprem uyarısı - Resim : 1

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Adana ve Mersin için deprem uyarısı - Resim : 2

(Odatv.com)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber