KTÜ Rektörlüğü'nün geleneksel olarak düzenlediği Hamsi Günü, Kanuni Kampusu'ndaki şenlik alanında yapıldı. Öğrenciler ve üniversite çalışanlarının katıldığı Hamsi Günü'nde, görevlilerce ızgaralarda hazırlanan hamsileri büyük bir iştahla yiyen öğrenciler, horon tepti, kolbastı oynadı. KTÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özen, öğrencilerin kaynaşması ve Karadeniz kültürünü tanımaları açısından geleneksel olarak düzenledikleri Hamsi Günü'ne bu yıl da katılımın yüksek olmasının mutlulukğunu yaşadıklarını söyledi.
Hamsi Günü'nde 1.5 saat içinde 3.5 ton hamsi, 1.5 ton mandalina ve 500 kilogram helva tüketildiği öğrenildi.
Ömür AVCI/TRABZON, (DHA)