Gün Haber

Ocak-Ağustos döneminde 57 ilde ihracat arttı

TİCARET Bakanlığı, 2024 yılı Ocak-Ağustos döneminde 23 ilde 1 milyar doların üzerinde ihracat yapıldığını, 57 ilde ihracatın arttığını açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
Ocak-Ağustos döneminde 57 ilde ihracat arttı
Haberler / Ekonomi
6 Eylül 2024 Cuma 10:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre faaliyet illeri bazında ihracatta İstanbul yüzde 6,4 azalış ve 4 milyar 782 milyon dolarla 1’inci sırada, Kocaeli yüzde 20,3 artış ve 2 milyar 833 milyon dolarla 2’nci sırada, İzmir yüzde 9,5 azalış ve 1 milyar 909 milyon dolarla 3’üncü sırada, Bursa yüzde 11,8 azalış ve 1 milyar 292 milyon dolarla 4’üncü sırada, Tekirdağ ise yüzde 2,1 artış ve 1 milyar 165 milyon dolarla 5’inci sırada yer adı.

Ağustos'ta geçen yılın aynı ayına göre faaliyet illeri bazında ihracatta en fazla artış kaydeden iller sıralamasında Kocaeli 477 milyon dolarlık artışla 1’inci, Çorum 449 milyon dolarlık artışla 2’nci, Ankara 108 milyon dolarlık artışla 3’üncü, Hatay 104 milyon dolarlık artışla 4’üncü, Eskişehir 78 milyon dolarlık artışla 5’inci sırada yer aldı. 57 ilde ihracatın arttığı belirtilerek, "Ticaret Bakanlığı olarak yüksek katma değerli ve rekabetçi ihracat perspektifinde pazar ve ürün çeşitlendirmesine dönük politika ve stratejilerimiz ile ihracatı artırmak üzere çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Diğer taraftan ihracatın ülkemiz sathına güçlü bir şekilde yayılmasını amaçlamaktayız. Yerelde sağlanan üretim ve istihdam artışı neticesinde daha müreffeh bir Türkiye hedeflemekteyiz" denildi. 

ANKARA, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber