Gün Haber

Mustafa Kemal'in Askerleriyiz

Turgut Güngör
ABONE OL
Abone Ol
Mustafa Kemal'in Askerleriyiz
Haberler / Türkiye
2 Eylül 2024 Pazartesi 08:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye'de "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganları, günlük yaşamın özel mesajı oldu. Okul yolundaki çocuklardan, futbol sahalarındaki taraftarlardan, üniversitedeki mezuniyet töreninde gençlerden, askerlerden "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sözünü duyuyor, gururlanıyor, inancımızı pekiştiriyor,  Atamıza bağlılığımızı ifade ediyor, dosta düşmana gerekli mesajı veriyoruz.

Atatürk, Türk ulusunun başkomutanıdır,  kurtarıcısıdır, yol göstericisidir, ülkeyi kuranıdır, baş tacıdır.

 Türk askeri birer mehmetçiktir. Her Mehmetçik birer kahramandır. O kahraman askerlerin ruhunda Atilla vardır, Cengiz Han bulunur, Anadolu'nun kapılarını açan Alparslan, çağ açıp çağa kapayan Fatih, yoktan vatan kuran Mustafa Kemal Atatürk, o askerlere ışık olur, ilham verir, ruhunda gezinir.

ATATÜRK'E SALDIRILAR

 Mustafa Kemal'in adından korkan, ona savaş açan, hakaret eden, tarihi gerçekleri değiştirmeye kalkışan örümcek kafaları birileri her zaman olacaktır. O cahiller, sığındıkları ve umut bağladıkları sözde tarikat, cemaat ve siyasi ittifaklardan medet umarak, son 100 yılın "dahi"si kabul edilen Atatürk'ü yok saymaya, ortadan kaldırmaya cüret ediyorlar. O yobazlar, Türk Silahlı kuvvetlerine sızarak, siyasileri emellerine alet ederek, komuta kademelerinde yükseliyorlar, hatta 15 Temmuz gibi darbe girişiminde bulunurken bile Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözlerini kullanıyorlar.

 Atatürk'ü okullardan, havaalanlarından, bulvarlardan silmek isteyenler büyük bir hezeyan yaşıyorlar. Malta bile bir caddeye Mustafa Kemal adını veriyor. 40 ülkede Atatürk heykelleri bulunuyor. UNESCO üye 152 ülkenin kararıyla "Çağın lideri" olduğunu onaylıyor.

ANITKABİR'DEN YANIT

 Bursa'da geçen dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı, "30 Ağustos herkesi ilgilendirmiyor" diyordu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, milli bayramlarda hasta oluyor, Anıtkabir'deki törenlere katılmıyordu. "Yunan kazansaydı" diyecek kadar küçülen, aşağılık kansızlara en güzel cevabı Türk halkı her zaman Anıtkabir ziyaretlerinde veriyor. Türklük gururuyla yaşayan, damarlarında asil Türk kanı taşıyan, bu vatanın gerçek sahipleri, bayramda yas gününde Anıtkabir'de Atatürk'ün ruhuyla buluşuyor.

 Yurdun her köşesinde, İzmir'de, Kadıköy'de, Ankara'da, İstanbul'da, Boğaziçi'nde, Antalya'da Beşiktaş'ta, Hatay'da, Samsun'da, Üsküdar'da, Erzurum'da, Adana'dan "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sesleri arşı kaplıyor.

HER YERDE TÜRK VAR

 Kara Harp Okulu mezunu olan, kılıç kuşanan teğmenler "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" diye haykırıyor. Fenerbahçe tribünlerini Atatürk'ün mavi gözlerinden oluşan poster süslüyor. Hep bir ağızdan, "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganı yükseliyor. 

 Anıtkabir'de ve her karış toprağımızda Türk var, Atatürk sevgisi dolaşıyor, birlik ve beraberlik zinciri oluşuyor. Suriyeli, Iraklı, Afgan, Pakistanlı, Afrikalı ve daha niceleri, geldikleri gibi gidecekler. Şehit kanlarıyla kazanılan bu vatan topraklarını Türklerdendir. Türkler de Mustafa Kemal'in askerleridir. Kimse yalandan kahramanlar üretmesin, çok şanlı "gazi" ünvanı bol keseden dağıtılmasın.

 Türk'ün tek başkomutanı var Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bizler onun askerleriyiz.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 taş
 2 Eylül 2024 Pazartesi 10:44
GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ve arkadaşları yoktan bir ülke yaratmışlar ve bunu da ilimle bilimle, kısacası akılla taçlandırmışlardır. Bu ULUSUN vatandaşlarının MUSTAFA KEMAL'in askerleriyiz diye haykırmasından daha doğal ne olabilir. Birileri bundan neden rahatsızlık duyar anlaşılır gibi değil.Ülkemizin değişik bölgelerini geçicide olsa Yunanlılar,İngilizler ve Fransızlar işgal etmişlerdi,onları bizim dedelerimiz denize dökerlerken, demek ki arkalarında tortu mu bırakarak kaçtılar diye insan bazen düşünmeden edemiyor. Birileri bu sözden rahatsızlığını bildirdikçe,bilin ki TÜRK MİLLETİ ATASINA DAHA ÇOK SAHİP ÇIKIYOR.
 bekir bülend özsoy
 2 Eylül 2024 Pazartesi 09:18
kusura bakmayın ama böyle her kılığa giren bir yazı olmuş.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber