Gün Haber

Muratpaşa'dan aşure ikramı

Muratpaşa Belediyesi, 'kapalı yol' olarak bilinen Kazım Özalp Caddesi'nde 3 bin kişilik aşure dağıttı. Etkinliğe Belediye Başkanı Ümit Uysal, eşi Ümran Uysal'la katıldı.
ABONE OL
Abone Ol
Muratpaşa'dan aşure ikramı
Haberler / Antalya
13 Ağustos 2023 Pazar 12:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Muratpaşa Belediyesi'nde bolluğun, bereketin, paylaşmanın, birliğin ve beraberliğin simgesi aşure için hazırlıklar günün erken saatlerinde belediye aşevinde başladı. Buğday, pirinç, kuru fasulye ve daha çok malzeme pişirildi, aşureye eklendi ve ikram için kazanlarda taşıt trafiğine kapalı olan Kazım Özalp Caddesi'ne getirilirdi. Başkan Uysal, eşi Ümran Uysal'la aşure kazanının kapağını açtı ve kent sakinlerine tek tek ikram etti. Uysal, aşurenin her kültürde 'umut' demek olduğunu belirterek, “Aşure, sevgi, saygı, paylaşmak ve mutlaka beraber olmak demek. Varlıkta ve yoklukta geleceğe doğru umutla bakmak demek. Aşuremiz, birliğimiz, beraberliğimiz ve dayanışmamız hiç eksik olmasın. Bu güzel ortak yaşam ve değerler Muratpaşa'mızdan Türkiye'mize yayılsın" diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 taş
 13 Ağustos 2023 Pazar 17:18
Ümit Uysal iki dönemdir Muratpaşa Belediye Başkanı olarak güzel işler yaptı.Artık Büyükşehir Belediye Başkanlığında değerlendirilmelidir.Orada başka bir partili değerlendirilecekse Ümit Uysal dahil iki dönemini dolduran bütün Belediye Başkanları değiştirilmelidir.Madem değişiklik isteniyor o zaman tüzüğe şu konulmalıdır.İlçe ve İl Başkanları dahil olmak üzere Belediye Meclis üyeleri,Belediye Başkanları,Milletvekilleri,iki dönemden fazla yapmamalıdırlar.Yine parti meclisine seçilecekler iki dönemden fazla seçilmemeliler.Genel Başkan da sınırlanmalı aynı Belediye Başkanları ve Milletvekilleri gibi sınırlanmalı ve 10 yıldan fazla yapmamalılar.Dolaysı ile aşağıdan gelenlerin sürekli önleri açılarak sirkülasyon sağlanmalıdır.Böylece hiç kimse gruplaşamaz ve herkes partinin adamı olur.Ayrıca deleğe sistemine son verilerek İllerde meclis üyeleri,Belediye Başkanları,İlçe,İl Başkanları ile yönetimleri üye oylarıyla seçilmelidir.Yine Milletvekilliği üye ön seçimle belirlenmelidir.Kurultay deleğeleri ise İl Başkanlığı seçiminde o ilin üyeleri tarafından seçilmelidir.Böylece delege ağalığına son verilmelidir.Yine değişim diyenler karınlarından konuşmamalıdır.Kurultayda çıksınlar aday olsunlar,deleğe kararı versin.Yoksa boşu boşuna lakırdıya gerek yok.Bu sistem ayrıca ittifakları ve iş birliğini zorunlu kılmaktadır.Ayrıca şu an milletvekili olanlara da iki dönem kuralı uygulanmalıdır.Değişim isteyenlere bakın sürekli vekil olanlar ve partide yıllarca sorumluluk sahibi olanlar,o zaman önce kendilerinden değişikliğe başlamalıdırlar.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber