Gün Haber

Moody's Türkiye'nin kredi notunu 'B1'e yükseltti

KREDİ derecelendirme kurumu Moody’s, Türkiye'nin kredi notunu B3’ten B1’e yükseltirken, kredi notu görünümünü 'pozitif' olarak korudu.
ABONE OL
Abone Ol
Moody's Türkiye'nin kredi notunu 'B1'e yükseltti
Haberler / Ekonomi
20 Temmuz 2024 Cumartesi 08:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kredi derecelendirme kurumu Moody's, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmesini açıkladı. Kuruluştan yapılan açıklamada, Türkiye'nin kredi notunun B3’ten B1'e yükseltildiği ve kredi notu görünümünün 'pozitif' olarak korunduğu belirtildi.

'MOODY'S ÜLKE KREDİ NOTUNU 11 YIL SONRA YÜKSELTTİ'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Moody’s kredi notumuzu ilk defa iki kademe artırdı. Uyguladığımız program sayesinde ülke kredi notumuzu 11 yıl sonra yükselten Moody’s görünümü pozitif olarak korudu. Ekonomideki dengelenme, azalan dış finansman ihtiyacı, artan uluslararası rezervler ve dezenflasyon süreci not artışında etkili oldu. Görünümün pozitif olarak korunması programımıza duyulan güveni yansıtırken potansiyel not artışlarına işaret ediyor. Ekonomimizin dayanıklılığını artıran kurala dayalı ve öngörülebilir politikalarımızı uygulamaya kararlılıkla devam edeceğiz."

Salih HÜDAVERDİ/ANKARA, (DHA)-

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber