Gün Haber

Minik öğrencilerden köy okuluna kütüphane

AFYONKARAHİSAR İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Değerler Hareketi' projesi kapsamında Atatürk İlkokulu öğrencileri Çobanlar ilçesine bağlı Göynük İlkokulu'na kitap bağışında bulunarak kütüphane kurdu.
ABONE OL
Abone Ol
Minik öğrencilerden köy okuluna kütüphane
Haberler / REKLAM/ADVERTORIAL
30 Mart 2019 Cumartesi 11:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Atatürk İlkokulu 2-F sınıf öğretmeni Esin Civan'ın girişimleriyle başlatılan Kütüphane Kurma Projesi'ne okul yönetimi, veliler ve öğrenciler de destek oldu. Kendi aralarında topladıkları paralarla ilk önce okul içerinde bulunan bir salonun kütüphane şartlarına uygun hale getirilmesi için çalışmalar başlatıldı. Kısa sürede boş salon kütüphaneye dönüştürüldü. Kütüphane içerisine yine öğrencilerin topladığı kitaplar öğrenciler tarafından yerleştirildi. Kütüphane içerisinde bulunan yüzlerce kitabın yanı sıra minik öğrenciler okuma dışında satranç ve birçok zeka oyunu oynayabilecek.

'GAYEMİZ OKUYAN BİR NESİL YETİŞTİRMEK'

Atatürk İlkokulu Müdürü İsa Urhanoğlu, tek amaçlarının kendini bilen ve okuyan bir nesil yetiştirmek olduğunu söyledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Değerler Hareketi' projesi kapsamında 'Milli birlik ve kardeşlik' sloganıyla Göynük İlkokulu'na kütüphane kurduklarını vurgulayan Urhanoğlu, "Bunu yaparken de buradaki çocuklarla bizim çocuklarımızı kaynaştırmak istedik. Buradaki çocuklara da bir faydamız olsun ve çocuklar arasında bir etkileşim ortaya çıksın istedik. Buraya bugün velilerimizin, öğrencilerimizin desteğiyle kütüphane kurduk. Kültürünü bilen, kendini bilen ve okuyan bir nesil yetiştirmek için çabalarımız devam etmektedir" dedi.

'GÖYNÜK İLKOKULU'NU KARDEŞ OKUL SEÇTİK'

2-F sınıf öğretmeni Esin Civan, Göynük İlkokulu'nu kardeş okul seçtiklerini, o yüzdende de kütüphane kurduklarını kaydederek, "Bu okulumuza daha önce de gelmiştik. 'Benim oyuncağım senin oyuncağın' kampanyası kapsamında. Çok sevdik Göynük İlkokulu'nu. Onlara bir kütüphane hediye etmek istedik. Velilerimle birlikte bu şirin kütüphaneyi oluşturduk. Bu kütüphanenin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

'ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERDİK'

Öğrenci velisi Ece Dikmen Yıldız da tüm veliler olarak Göynük İlkokulu'na kütüphane kurulması için ellerinden gelen desteği verdiklerini aktardı. Yıldız, "Öğretmenimiz Esin Civan sağ olsun Göynük'e kütüphane kurmamız konusunda bizleri teşvik etti. Çok güzel bir proje hazırladı. Biz de bu projeyi gerçekleştirmek istedik. Çünkü bir kitap bir çocuğun hayatını değiştirebilir. Amacımız bir kitapla buradaki çocuklarımızın hayatlarını değiştirmek ve onlara güzellikler katmak, onların ufkunu açmak. Aydınlık bir Türkiye için ufak bir katkıda bulunabildiysek ne mutlu bize" diye konuştu.

Göynük İlkokulu Müdürü Emrah Tiryaki ve sınıf öğretmeni Bahar Tiryaki de okullarına vermiş oldukları desteklerden dolayı okul yönetimine, öğrenci velilerine ve öğrencilere teşekkür etti. Daha sonra Okul Müdürü Tiryaki Atatürk İlkokulu 2-F sınıf öğretmeni Esin Civan'a plaket takdim etti.

AFYONKARAHISAR IL MILLI EGITIM MUDURLUGU TARAFINDAN BASLATILAN 'DEGERLER HAREKETI' PROJESI KAPSAMINDA ATATURK ILKOKULU OGRENCILERI COBANLAR ILCESINE BAGLI GOYNUK ILKOKULU'NA KITAP BAGISINDA BULUNARAK KUTUPHANE KURDU. (FOTO:AFYONKARAHISAR-DHA)

AFYONKARAHISAR IL MILLI EGITIM MUDURLUGU TARAFINDAN BASLATILAN 'DEGERLER HAREKETI' PROJESI KAPSAMINDA ATATURK ILKOKULU OGRENCILERI COBANLAR ILCESINE BAGLI GOYNUK ILKOKULU'NA KITAP BAGISINDA BULUNARAK KUTUPHANE KURDU. (FOTO:AFYONKARAHISAR-DHA)

AFYONKARAHISAR IL MILLI EGITIM MUDURLUGU TARAFINDAN BASLATILAN 'DEGERLER HAREKETI' PROJESI KAPSAMINDA ATATURK ILKOKULU OGRENCILERI COBANLAR ILCESINE BAGLI GOYNUK ILKOKULU'NA KITAP BAGISINDA BULUNARAK KUTUPHANE KURDU. (ESIN CIVAN) (FOTO:AFYONKARAHISAR-DHA)

AFYONKARAHISAR IL MILLI EGITIM MUDURLUGU TARAFINDAN BASLATILAN 'DEGERLER HAREKETI' PROJESI KAPSAMINDA ATATURK ILKOKULU OGRENCILERI COBANLAR ILCESINE BAGLI GOYNUK ILKOKULU'NA KITAP BAGISINDA BULUNARAK KUTUPHANE KURDU. (ISA URHANOGLU) (FOTO:AFYONKARAHISAR-DHA)

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber