Gün Haber

Masal kentte büyüleyici kortej

Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlediği Kaleiçi Old Town Festivali’nin geleneksel korteji, yaşayan antik kentin sokaklarında rengarenk görüntülere sahne oldu. Festival bandosunun hareketli şarkılarına Kaleiçi, tüm misafirleriyle eşlik ederken, tahtabacaklar ve ateş sihirbazları büyük ilgi gördü
ABONE OL
Abone Ol
Masal kentte büyüleyici kortej
Haberler / Antalya
19 Ekim 2024 Cumartesi 09:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl 18 ülkeden 23 şehrin katılımıyla gerçekleştirdiği Kaleiçi Old Town Festivali’nin merakla beklenen kortej geçişi yapıldı. Kortej, Kaleiçi surlarının üzerinden 14 metre yüksekliğiyle 2. yüzyıldan bugüne ayakta kalan Hıdırlık Kulesi’nin de bulunduğu miradorda toplandı. Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın, eşi Ümran Uysal’la katıldığı kortej, Hesapçı Sokak’tan Antalya’nın yaşayan antik kentine giriş yaptı.

Festival bandosunun hareketli şarkılarına Kaleiçi, tüm misafirleriyle eşlik ederken, tahtabacaklar, ateş sihirbazları ve büyük kafalarıyla festival maskotları Kaleiçi’nin sokaklarında rengarenk görüntülere sahne oldu. Kortej, Kaleiçi’nin en görkemli yapılarından tarihi Hadrian Kapısı’ndan Atatürk Caddesi’ne ulaştı ve Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi.

Festival coşkusu, Kaleiçi’nin sokaklarından Cumhuriyet Meydanı’na, Madrigal ve Feridun Düzağaç konserleriyle taşınırken, Başkan Uysal burada yaptığı konuşmada, “Bu coğrafya bir barış coğrafyası. Bu coğrafya bir kardeşlik coğrafyası. Bu coğrafya bir dayanışma coğrafyası” ifadelerine yer verdi. Aslında Türkiye’nin de böyle olduğunu belirten Başkan Uysal, şöyle devam etti:

“Biz Türkiye’mizi çok seviyoruz. Doğru mu? Antalya’mızı çok seviyoruz. Doğru mu? Özgürce yaşamayı çok seviyoruz. Geleceğe güvenle bakmak istiyoruz. Adalete yeniden güvenmek istiyoruz. Organize olmuş, kalkınan bir Türkiye istiyoruz. Bütün dünya halklarıyla, dünya milletleriyle kaynaşmış, ‘kazan kazan’ ilkesine göre dostluğu, kardeşliği, barışı doyasıya yaşayan bir ülke olmak istiyoruz. Evet, genç kardeşlerim, geleceğimize kendimiz sahip çıkacağız.”

Başkan Uysal’ın konuşmasının ardından, festivale katılan şehirler, ülke ve Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran Antalyalıları selamladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 akdeniz
 20 Ekim 2024 Pazar 11:56
Chp 2025 yılı Haziran ayında seçimli KURULTAYA gitmelidir.Kurultay kararı almazlarsa ,yılbaşından itibaren imzalar toplanmalı ve olağan seçimli Kurultay için. Ümit Uysal'da CHP Genel başkanlığına aday olmalıdır.1.nci turda seçilemezse ikinci tura kalan ve DEMOKRATİK bir tüzük vaadinde bulunan adayı desteklemelidir. Son yapılan 'Kurultayda'tüzük değişikliği ile eskisinden de kötü bir tüzük yaptılar.Karmakarışık yazarak,en son yetkiyi Genel Merkeze verdiler.CHP Genel Başkanı olan önce kendisini garantiye almak için çalışıyor.Etrafında da bir sürü besleme oluyor.Onlarda sürekli vekil olmak için uğraşıyorlar. 18 yıl Genel Başkanlık yapan Deniz Baykal dönemine bakın,etrafında bir sürü KAŞAR siyasetçi vardı ve sürekli vekil seçiliyorlardı. 13 yıl Genel Başkanlık yapan Kemal KILIÇDAROĞLU zamanında sanırım 1 defa üyelerin katıldığı ön seçim yapıldı.Sonra şu veya bu nedenle ön seçim yapılmadı.O nedenle Deniz Baykal döneminin siyasi KAŞARLARI bu seferde KILIÇDAROĞLU döneminde sürekli vekil oldular.Sonra da bir gece bellerinde taşıdıkları HANCERİ KILIÇDAROĞLU'na sapladılar.o siyasi KAŞARLARIN çoğunluğu şimdi de Özgür Özel'in yanındalar ama zamanı geldiğinde Özgür Özel'e de HANCERİ saplamaktan çekinmezler. Millet aç,yoksul ve yorgun ama bu vekillerin umurunda değil.CHP Genel Merkez kadrolarının gerçekten iktidarı istediği bile şüpheli,öncelikleri vekil olsunlar ve parti yönetiminde bulunsunlar. Bütün bu olumsuzlukların yaşanmaması için,hakim denetiminde bütün üyelerin katılacağı ön seçim yapılmalıdır.Genel Başkana % 2 kontenjan verilse yetmiyor mu????? oda 12 vekil yapar.ABD de senatörler ve vekiller seçilirken kontenjan mı var.hepside kendi bölgelerinde parti içinde yapılan seçimlerle aday oluyorlar. Kısacası Özgür Özel sakat doğdu.Verdiği sözleri tutmadığı gibi,birde gitti SARAYA teslim oldu.Meral AKŞENER'i ve Özgür ÖZEL'i SARAYA BİAT ettiren ne????????????

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber