Gün Haber

Malatya 4,7’lik depremle sallandı

Malatya bugün öğle saatlerinde Richter ölçeğine göre 4.7 büyüklüğündeki depremle sallandı.
ABONE OL
Abone Ol
Malatya 4,7’lik depremle sallandı
Haberler / Türkiye
16 Şubat 2012 Perşembe 15:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünü Malatya'nın Darende İlçesi'ne bağlı Çukurkaya Köyü olarak saptadığı deprem saat 13.01'de meydana geldi. Yerin 3.1 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, yüzeye yakın olduğu için Darende başta olmak üzere Malatya'da şiddetle hissedildi ve halk panik içinde sokaklara fırladı.
 
Çevre illerde de hissedilen deprem, ilk belirlemelere göre can kaybına neden olmadı. Depremde başta merkez üssü Çukurkaya köyü olmak üzere Darende ve bazı köylerde binaların duvarlarında çatlaklar oluştu.
CAN KAYBI YOK, HASAR VAR
Merkez üssü Malatya'nın Darende İlçesi'ne bağlı Çukurkaya Köyü olan 4.7 büyüklüğündeki deprem, Malatya'nın yanı sıra komşu Elazığ, Tunceli ve Adıyaman'da da hissedildi.
Darende Kaymakamlığı'nda oluşturulan Kriz Merkezi'ne ulaşan bilgilere göre depremde can kaybı olmadı ancak Çukurkaya Köyü ve komşu köylerde habere birkaç bina yıkılırken, bu köylerle ilçe merkezinde birçok binanın duvarlarında çatlaklar oluştu.
Deprem sırasında Darende ilçe merkezin halk sokaklara fırlarken, okullarda öğrenciler de korkuyla bahçeye çıktı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okul binalarının boşaltılmasını istedi.
Geçen 4 şubat günü Richter ölçeğine göre 3.1 büyüklüğünde deprem kaydedilen 50 haneli Çukurkaya Köyü'ne bugünkü depremin ardından Darende Kaymakamı Mehmet Akdaş bir heyetle giderken incelemede bulundu.
 
Mikail PELİT/MALATYA, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber