Gün Haber

Makyaj malzemesi ve kozmetik ürünlerde büyük tehlike

Kadınların hemen hemen her gün kullandığı kozmetik ürünlerle ilgili Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) uyarıda bulundu. İçinde bulunan maddenin kanser riskini artırdığı belirlenirken, farelerdeki deneyde kötü huylu tümörler tespit edildi.
ABONE OL
Abone Ol
Makyaj malzemesi ve kozmetik ürünlerde büyük tehlike
Haberler / Türkiye
5 Ekim 2024 Cumartesi 12:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dünya Sağlık Örgütü'ne bağlı Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC), kozmetik ürünlerde bulunan talk mineralini "insanlarda kansere sebebiyet verebilen muhtemel kanserojen" olarak sınıflandırdı. 29 araştırmacının kozmetik ürünlerdeki talk ile ilgili bilimsel araştırmaları incelediği belirtilen açıklamada, talk mineraline maruz kalmanın özellikle "perineal bölgede" talk içeren vücut pudrası kullanan kadınlarda yumurtalık kanseri vakalarında artışa neden olduğu vurgulandı. Takvim Gazetesi'nin haberine göre talk, asbest mineralleri ile yakın ilişkili olarak "2A Grubu (muhtemel)" kanserojen madde olarak değerlendiriliyor.

TÜMÖR TESPİT EDİLDİ

Yapılan çalışmalarda, talka maruz kalan dişi farelerde kötü huylu tümörler, erkek farelerde ise hem iyi hem de kötü huylu tümörler tespit edildi. IARC'ın bulguları, "The Lancet Oncology" dergisinde yayımlandı. Bu açıklama, Johnson & Johnson'ın 12 Haziran'da bebek pudrası ve talk bazlı ürünlerinin kansere neden olduğu iddialarıyla ilgili 700 milyon dolar ödeme kabul etmesiyle de dikkat çekti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber