Gün Haber

Mahalle sakinlerinden kavşak eylemi

BURDUR'un Bucak ilçesinde Onaç Mahallesi sakinleri Antalya- Burdur karayolu kenarında toplanarak, yaklaşık 6 ay önce kapatılan kavşağın açılması için eylem yaptı.
ABONE OL
Abone Ol
Mahalle sakinlerinden kavşak eylemi
Haberler / BURDUR
3 Mart 2020 Salı 11:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bucak'a bağlı Onaç Mahallesi sakinleri Alparslan Türkeş Bulvarı'ndaki kavşakta kapanan yolun açılması için toplandı. Mahalle Muhtarı Hasan Şahin ve mahalleli Antalya- Burdur karayolu üzerindeki kavşağın açılması için belediyeden yardım istedi. Kavşağa gelen Belediye Başkanı Emrullah Ünal, mahalle sakinlerinden bilgi aldı. Mahalleli, "Antalya- Burdur karayolu kavşağından ana yola yıllardır giriş vardı. Bu yolun tekrar açılmasını istiyoruz" dedi.

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, bu kavşakta daha önce trafik kazası nedeniyle 2 kişinin öldüğünü hatırlatarak, bunun üzerine kavşağa girişin resmiyette olmadığından dava açıldığını, sonrasında karayolları tarafından kavşağın kapatıldığını söyledi. Başkan Ünal, "Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınları resmiyette olmayan bu girişi haklı olarak mahkemeye taşıdı, mahkemesi sürmektedir. Karayolları da ana yola girişi kapattı. Yolun açılabilmesi için Onaç Mahallesi'nde imar değişikliği yapılması gerekiyor. İmar değişikliği de belediye meclisinin kararı ile oluyor. İmar değişikliği için gerekli çalışmaları yapacağız" diye konuştu.

Belediye Başkanı Emrullah Ünal'ın açıklamalarını yeterli bulmayan Onaç Mahallesi sakinleri, "Bu yol yıllardan bu tarafa var. Yol kapanalı 6 ay oldu. 6 aydır açılmasını bekliyoruz" diye tepki gösterdi.

NATO boru hattının geçtiği güzergahta sorun olmasından dolayı bir alternatif arayan Belediye Başkanı Emrullah Ünal, karayolları yetkilileriyle bölgede inceleme yaptı. İncelemelerde yetkilerle yapılan görüşmelerde, kavşağın ilerisindeki yoldan direkt çıkış açabileceğini belirlendi. Başkan Ünal, "Ölçüm ekiplerinin en kısa sürede gelip inceleme yapmasının ardından 1 ay içerisinde Onaç Mahallesi yukarı kısmı anayola bağlanacak" dedi.

BURDUR'UN BUCAK ILCESINDE ONAC MAHALLESI SAKINLERI ANTALYA- BURDUR KARAYOLU KENARINDA TOPLANARAK, YAKLASIK 6 AY ONCE KAPATILAN KAVSAGIN ACILMASI ICIN EYLEM YAPTI.(FOTO:BUCAK-DHA)

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber