Gün Haber

Lara'daki görkemli binada yıkım

Turizmci Talha Görgülü’nün sahibi olduğu ve 2014 yılında icradan satışa çıkarılan Kayı Grup’un yönetim binasının yıkımına başlandı.
ABONE OL
Abone Ol
Lara'daki görkemli binada yıkım
Haberler / Turizm
16 Ocak 2023 Pazartesi 11:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

GÜN HABER (Özel)

Kayı Grup’un 2013 yılında iflasını isteyip sahibi Talha Görgülü’nün de yurtdışına kaçması Antalya turizm sektöründe bomba etkisi yaratmıştı. Çağlayan Mahallesi, 2102. Sokak No : 2 adresindeki Kayı Turizm Seyahat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne ait holding binasında bugünlerde hummalı bir şekilde yıkım çalışması sürüyor.

46 milyon 238 bin 965 TL'den satışa çıkarılan binanın ihalesi 16 Aralık 2014 günü yapılmıştı. Güneyinde Düden Parkı ve eski Lara yolu olan bina deniz manzarası ile dikkat çekiyordu.

8727metrekare arazi üzerine bodrum + zemin üstü 4 katlı binanın kapalı alanı ruhsatta 20 bin 44 metrekare olarak yazılmış. 

YIKIM BAŞLADI

Bünyesinde oteller, GTİ, SKY Havayolları’nı da barındıran Kayı Grup’un tüm operasyonlarını yürüttüğü binada yıkım sürüyor.

İmar planlarında otel yeri ve ticaret alanı olarak görünen alanda binayı alan firma 1.5 ay kadar önce Muratpaşa Belediyesi’ne ruhsat iptali için başvurmuştu.  Muratpaşa Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nün verdiği izinle de binada yıkım başlamıştı.

Şirketin bu alana ne tür bir yapı yapacağına ilişkin belediyeye henüz bir proje getirmediği öğrenilirken, çevre sakinleri, “Plaza yapılacakmış” söylentilerini yaymaya başladı. Ancak, belediye imar yetkilileri mevcut planlara göre burasının ancak otel veya ticari alan olarak değerlendirilebileceğini,  plaza gibi konut alanı yapılamayacağını ileri sürdüler.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 A
 16 Ocak 2023 Pazartesi 22:17
İmparatorluklar yıkılmak üzere kurulmuş
 TANJU
 16 Ocak 2023 Pazartesi 14:26
mimarlar odası ve bazı yakınları rixsos otel grubu ile belediye arasında bazı işler dönmüş burası kesin rezidans olarak yarısı satıldı bile deniliyor kat yüksekliği emsal fazlalığı gibi konular araştırın gazete olarak yıldıray sapan konu hakkında yazdı zaten .
 taş
 16 Ocak 2023 Pazartesi 11:34
Nereden nereye,her iktidar döneminde nedense zenginler değişiyor.Demek ki sağlam temel olmayınca siyasi gücü kayıp eden sahneden çekiliyor.Ne yazık ki aynı terane sürüp gidiyor,sadece isimler değişiyor.Sahneye yeni küpü boş olanlar çıkıyor,küpü dolduranlar ise ömrünün sonuna kadar rahat rahat küpü yiyorlar.Değişmeyen tek şey gelenler gidenlerden hesap soramıyorlar,çünkü kendileride aynı yolun yolcuları olunca düzen değişmiyor.Bakalım bu sefer iktidar değişirse gelecek olanlar,milletin malını mülkünü yağmalayanlardan bunları tahsis edeceğiz diyorlar.Bekleyip göreçeğiz.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber