Gün Haber

Kiralık araç vurgunu: Dolandırıcıların yeni tuzağına dikkat

Araç kiralamak isteyen vatandaşların, internette kurumsal olan araç kiralama şirketlerine depozito ve araç sigorta teminat bedeli ödüyor. Ancak bu siteleri, orjinal site gibi taklit eden şahıslar vatandaşları kandırıp dolandırıyor. Uzmanlar "Kiralama yaparken kredi kartı, kimlik paylaşmayın" diyor.
ABONE OL
Abone Ol
Kiralık araç vurgunu: Dolandırıcıların yeni tuzağına dikkat
Haberler / Ekonomi
5 Ekim 2024 Cumartesi 08:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dolandırıcılar şimdi de araç kiralama sitelerine gözünü dikti. İnternette kurumsal araç kiralama şirketlerinin sitelerini taklit eden dolandırıcılar, tuzağa düşürdükleri vatandaşlardan depozito ve araç sigorta teminat bedeli tahsil edip, ortadan kayboluyor.

Piyasaya göre daha düşük fiyat vererek vatandaşın ilgisini çeken sahtekarlar, Google'a ödedikleri sponsorluk bedelleri sayesinde de "araç kiralama" diye arama yapıldığında ilk sıralarda listeleniyor. Sabah Gazetesi'nden Barış Şimşek'in haberine göre böylece sitelerin popüler ve herkesin kiralama yaptığı siteler olduğunu düşünen vatandaş düşünmeden sisteme giriyor.

Dolandırıcılar önce kurumsal araç kiralama şirketlerinin web sitelerini kopyalıyor. Birebir benzer siteler oluşturuyor. Cazip fiyatlarla tüketicilerin ilgisi çekilmeye çalışılıyor. Dijital reklamlarla sahte internet sitesine trafik çekiyorlar. Sürekli web adreslerini ve telefon numaralarını değiştirerek, yakalanmadan uzun süre faaliyet gösteriyorlar. Dolandırıcılar, tuzaklarına düşürdükleri kişilerden aracın kendilerine teslimi için bir kapora bedeli talep ediyor.

 

Vatandaş bu ücreti karşı tarafa ödedikten sonra araç sigorta teminat bedeli adı altında ayrı bir ücret talep ediyorlar. Bu ücretin aracın sağlam şekilde teslim edilmesi sonrasında vatandaşa edileceğini ifade ediyorlar. Vatandaş parayı yatırdıktan sonra sahte şirket sırra kadem basıyor. Vatandaşın araç kiralarken dolandırılmamak için mümkünse kiralamayı bayiden aracı görerek yapması gerekiyor.
Araç kiralama şirketleri hakkında çevrimiçi yorumların okunması fikir verebilir. Kişisel bilgilerin güvenliği için şirketin meşru olduğundan emin olunmadığı sürece kredi kartı veya kişisel bilgiler paylaşılmamalı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber