Gün Haber

İyi Parti, CHP ile yeniden ittifak için Antalya'ya gözünü dikti

İyi Parti'nin önümüzdeki yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapma şartını Antalya'ya bağladığı öne sürülüyor. İddiaya göre, İyi Parti ittifak kurmak için Antalya Büyükşehir ile Isparta'ya kendi adaylarını koymanın planlarını yapıyor.
ABONE OL
Abone Ol
İyi Parti, CHP ile yeniden ittifak için Antalya'ya gözünü dikti
Haberler / Antalya
8 Haziran 2023 Perşembe 13:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

2018’deki genel seçimler öncesi kurulan, 2019 yerel seçimlerinde de devam eden CHP ve İYİ Parti arasındaki millet ittifakı, 2023 seçimlerinde Saadet, DEVA, Gelecek ve Demokrat Parti’nin katılımıyla genişlemişti.

Mayıstaki seçimlerde istenen sonuçların alınamamasının ardından millet ittifakı İYİ Parti’de masaya yatırıldı. 24-25 Haziran’da kurultaya gidecek partide son karar yeni yönetim tarafından verilecek.

'TEK BAŞINA DEVAM' SEÇENEĞİ

Parti içinde iki eğilim öne çıkmış durumda. İlk tercihe göre, ittifakın sonlandırılması ve İYİ Parti’nin yoluna ‘müstakil’ olarak devam edecek. Özellikle parti içinde ülkücü kanadın önde gelen isimlerinin desteğini alan bu tercihe ‘partinin kimliğinin ittifakla aşınması’ gerekçe gösteriliyor. İYİ Parti’nin istenen oy oranına ulaşamamasında ittifakın büyük etkisi olduğunu dile getirenler, partinin ‘cazibe merkezi’ haline gelmesi için bu yolun tercih edilmesini istiyor. 

ANTALYA'YI İSTİYORLAR

Parti içinde merkeze daha yakın duran isimlerse ittifakın yalnızca CHP’yle devam ettirilmesini ‘şartlı’ olarak tercih ediyor. Özellikle yerel seçimler için CHP’yle ‘güçlü pazarlık’ fikrini savunan bazı isimler, ortaklarının masasına net taleplerle gidilmesinden yana. Bu talepler arasında yerel seçimlerde ittifakın sürdürülmesi halinde aralarında Antalya’nın da olduğu bazı büyükşehir belediyelerinin İYİ Parti’ye bırakılması da yer alıyor. Bu kentlere Isparta’nın da eklenebileceği konuşuluyor. 

İYİ Partililer Antalya’nın merkez açısından önemli bir nokta olduğunu ve bu kentin ittifakla ‘rahat kazanılacağını’ düşünüyor. Bu konuda CHP’yle herhangi bir temas kurulmadığını da vurgulayan partililer, bunun için yeni yönetimin şekillenmesinin beklenmesine karar verildiğini belirtti.

Altan SANCAR (Diken)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 akrep
 9 Haziran 2023 Cuma 10:03
İkisi de aylarca bir Cumhurbaşkanlığı adayında anlaşamadılar ve yüzde 60 olan Muhalefet oylarını yüzde 48'e kadar düşürmeyi başardılar.Millet İttifakı deyince CHP,İyi Parti,Demokrat ve Saadet Partisi yeter idi.Deva ve Gelecek Partilerini neden ittifaka aldılar ve aylarca program yazdılar.Ne oldu o yazılanlara hepsi çöp oldu yazık değil mi.Bir de kalk CHP listelerinden Deva ile Gelecek Partisine 25 vekil ver,kafayı yemiş olmalılar.Yetmez FETÖ'nün operasyonlarında Adalet Bakanı olan Sadullah ERGİN'i Çankaya'dan vekil yap.Oda yetmez tetikçi gazete Taraf'da yazar olan Yüksel Taşkın'ı Konak'tan 1.nci sıraya aday yap.Bu seçimi almamak için her şeyi yaptınız.İyi Parti'ye gelince yüzde 17 civarında oyu bulunmasına rağmen iç çekişmeler sonucu Yavuz Ağıralioğlu zihniyetindeki vekilleri parti disiplinine sokamadıklarını veya partiden atamadıkları için yüzde 10'un altına düştüler.Türk siyasi tarihine bu başarısızlıkları ile geçecekler.Yazık ettiniz ülkeye çok yazık.
 taş
 8 Haziran 2023 Perşembe 19:19
İyi parti geçen yerel seçimde büyük şehirlerde CHP adaylarını destekledi.Önümüzdeki yerel seçimlerde İstanbul'da,Ankara'da ve diğer büyükşehirlerde CHP adayları yine desteklenirse ,Antalya'da da bizim adayı siz destekleyin diyebilir.Gayet makul bir talep,İstanbul ve Ankara'yı CHP kayıp etmek istemiyorsa Antalya'yı verebilir.Yok vermesse İstanbul'u ve Ankara'yı AKP adayına karşı kayıp ederler.Sonuşta anlaşılır.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber