Gün Haber

İddianame hazır: O bakana ait otelin etrafındaki orman mı yakılmak istendi?

Terör örgütü PKK'nın mensuplarından Ahmet Kumak, 2022 yılında Antalya'da orman yangını çıkarmak amacıyla hazırlık yaparken asitle yakalandı. Kumak hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianamenin ayrıntıları ortaya çıktı.
ABONE OL
Abone Ol
İddianame hazır: O bakana ait otelin etrafındaki orman mı yakılmak istendi?
Haberler / Türkiye
25 Ağustos 2024 Pazar 07:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Daha önce bir sokak röportajında Cumhurbaşkanı'na hakaret eden Kunak'ın PKK'lı bir kişiyle TikTok üzerinden iletişime geçtiği de öğrenildi.

Türkiye'de meydana gelen orman yangınları terör örgütü PKK'nın kirli yüzünü defalarca gözler önüne serdi.

Bu olaylardan birisi de Antalya'da orman yangını çıkarmak amacıyla hazırlık yaparken yakalanan terör örgütü PKK'nın mensuplarından Ahmet Kumak’tı…

Antalya’da, 29 Ağustos 2022'de gelen bir ihbar üzerine harekete geçen polis, PKK adına orman yakma hazırlığı yapan Ahmet Kunak'ı, şeffaf plastik bidon ve Antalya haritası ile yakalanmıştı.

Bidonda, PKK tarafından EYP'lerde kullanılan yaklaşık 2 kilogramlık yakıcı ve tahriş edici özelliğe sahip sülfirik asit olduğu belirlenmişti.

Tutuklanan Kunak hakkındaki soruşturma tamamlandı.

"SOKAK RÖPORTAJINDA HAKARET ETMİŞ"

Sabah'ın haberine göre; Savcılık tarafından hazırlanan ve Kunak hakkında "terör örgütüne yardım, yataklık" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenen iddianamenin detaylarına ulaştı. İddianameye göre, daha önce bir sokak röportajında Cumhurbaşkanı'na hakaret eden Kunak'ın tutuklandığını ortaya çıktı.

"OTEL İÇİN ORMANLAR YAKIYORLAR ALGISI"

Bir hafta sonra tahliye olan Kunak, röportaj videosunu Tiktok'a yükledi.

Sosyal medyada adam devşirme avına çıkan bir örgüt yöneticisi, videonun altına "Ahmet Kumak bırak bu ucuz kahramanlığı. Bana numaranı gönder, seninle konuşalım, görüşelim; sana yardımcı olacağım" yorumunu yaptı.

Bu yorum üzerine PKK'lı ile iletişime geçen Ahmet Kumak’a para gönderen örgüt ilk hedef olarak Konya Yüksek Hızlı Tren Hattı’nı belirledi.

Ancak bu plan uygulanamadı. Örgütün ikinci planı ise Antalya’da oteli bulunan üst düzey bir siyasetçi oldu. Otelin arkasında bulunan ormanı yakmayı planlayan örgüt, "Otel için ormanlar yakılıyor" algısı yapmak istedi.

Antalya'da oteli bulunan üst düzey bir siyasetçi iddiası akıllara Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u getirdi.

 

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber