Gün Haber

Hayırsever kadın eşi adına okul yaptırıyor

AFYONKARAHİSAR'dan 44 yıl önce Avrupa'ya çalışmaya giden Emirdağlı gurbetçi Şahinde Şahin (60), eşi Mustafa Şahin'in adını taşıyan bir anaokulu yaptıracak.
ABONE OL
Abone Ol
Hayırsever kadın eşi adına okul yaptırıyor
Haberler / REKLAM/ADVERTORIAL
5 Temmuz 2019 Cuma 17:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Eşi Mustafa Şahin adına 5 derslikli anaokulu yaptıracak hayırsever gurbetçi Şahinde Şahin ve oğlu Veysel Karani Şahin, İl Genel Meclis (İGM) Başkanı Burhanettin Çoban'ı ziyaret etti. İGM Başkanı Çoban, Emirdağlı gurbetçilerin Afyonkarahisar için bir şans olduğunu belirtti. Çoban, “Bu şans nedir, Emirdağlı vatandaşlarımızın yurt dışına gidip, burada güzel kazanımlar elde etmesidir. Ancak bu kazanımlar bir hayra dönüşmeseydi, bir katkıya, bir yardıma dönüşmeseydi belki biz bu kazanımları daha çok duyamayacaktık. Emirdağlı gurbetçilerimiz, vatan sevgisi, yurt sevgisi, toprak sevgisi çok yüksek düzeyde olan insanlar. Bu yüzden sadece Emirdağ'ımıza değil, Afyonumuzun her yerine, Türkiye'mizin her yerine yardımları, katkıları çok büyük. Şahinde hanım 800 bin TL bağışta bulundu. Bu hafta biliyorsunuz İl Genel Meclisimizden de bu şartlı bağışı geçirdik. Milli Eğitim müdürlüğümüze bu bağışta bulundu. Eşi yeni rahmetli olan Mustafa Şahin ağabeyimizin de ruhu şad olsun. eşi Şahinde Şahin hanımefendi ve evlatları geç vakitte cennette buluşsunlar. Şimdi eşi Mustafa Şahin adına Emirdağ'da Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İl Genel Meclisimiz, İl Özel İdaremiz kanalıyla 5 derslikli bir anaokulu inşallah yapılacak" diye konuştu.

'HER ŞEYİMİZ ÇOK GÜZEL GEÇTİ'

Uzun yıllar Avrupa'da çalışan ve kendi işini kuran Şahinde Şahin, eşinin adına bir hayırda bulunacağını belirterek, “Yıllarca Avrupa'da çalıştık, emek verdik. Eşimin ruhu için böyle bir hayır işi düşündük. Sağ olsunlar eşin-dostun veyahut bütün milli eğitimin yardımıyla biz bu işi yaptırmak için niyetlendik. 1975'te 16 yaşında evlendim Avrupa'ya gittim. 76'da işe girdim ve 8 sene bir fabrikada çalıştım. 1985'te kendime bir güzel iş yeri açtım. 2016'ya kadar işimi devam ettirdim. 2016'da eşimi kaybettikten sonra işimi bıraktım. Şu anda emekliyim. Her şeyimiz çok güzel geçti, evliliğimiz, hayatımız. Helalinden kazandık parayı onu da helal bir yere vermeyi Allah nasip etti bize" dedi.

AFYONKARAHISAR'DA ESI MUSTAFA SAHIN ADINA 5 DERSLIKLI ANAOKULU YAPTIRACAK HAYIRSEVER GURBETCI SAHINDE SAHIN VE OGLU VEYSEL KARANI SAHIN, IL GENEL MECLIS (IGM) BASKANI BURHANETTIN COBAN'I ZIYARET ETTI.(FOTO:AFYONKARAHISAR-DHA)

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber