Gün Haber

Halk çok eziliyor

Turgut Güngör
ABONE OL
Abone Ol
Halk çok eziliyor
Haberler / Antalya
11 Aralık 2023 Pazartesi 06:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yeni yıl ile birlikte yeni zamlar, yeni vergiler hayatımızda olacak. Asgari ücretin belirleneceği günlerdeyiz. Yılda bir kez yapılan zam 365 gün geçerli oluyor.

 Verginin tabana yayılması konusunda ciddi adımlar geliyor. Haberiniz olsun, şimdiden önlem alın. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Hummalı bir reform çalışmamız var" diyerek açıkladı. Bilinen şu, vergiler her zaman tabanda yoksulların sırtında, gelirler, kazançlar tavandaki zenginlerde oldu.

OTOMATİK ZAMLAR

 Yeni yılın ilk günlerinde akaryakıt, alkol, tütün ürünlerinin ÖTV zammı en iyimser tahminle yüzde 25 bekleniyor. Benzin, motorin, içkiler, sigaralar otomatik zamlanacak. Üstelik bu ÖTV yılda 2 kez oluyor. Maaşlara bir kez zam yapılırken vergilere yılda iki kez otomatik zam oluyor. 

 Merkez Bankası da boş durmuyor. "Toplumsal kredi notu" adlı bir çalışma yapıyor. Bu konuda ciddi endişeler var. Benim paramı nasıl ve ne şekilde harcayacağım konusuna kimse karışamaz. 

 "Vatandaşlık notu" verilecek. Bu bir anlamda sosyalizmdir. Çin modeli yöntemine yakındır. Bir çeşit köleliktir. 

VERGİDE KOLAYLIK

 Milyonlar yoksulluk sınırı altında yaşamaya çalışıyor vergiler vatandaşın belini bükme aşamasını geçti, çok kötü eziyor. Özel işletmelere ve kimi büyük şirketlere vergide çeşitli kolaylıklar sağlanıyor. Vergi affı, vergi ötelemesi, vergi silinmesi ile çok büyük avantajlar getiriliyor. Bu yapılanlar hiç adil değil. 

 Halk her zaman ağır vergiler altında ezilir. Bu kural kitaplarda bile yazılıdır. Hiçbir güç bu durumu değiştiremez.

 Evimizdeki mutfak tüpü bile lüks sayılıyor. Yalnız o mu? Fırın da lüks, buzdolabı da. Ütülerde lüks kabul ediliyor, çamaşır makinesi de. Ne yazık ki bunlara ÖTV ödeniyor. Oysa bu ürünler, orta direk bir ailenin bile zorunlu ihtiyaçları sayılır.

TASARRUF YAPSANIZ

 Bakan, tabana yayılacak vergiyi, halka reform adıyla anlatıyor. Müthiş bir halkla ilişkiler yönetimi ve propaganda uygulaması. Oysa taban dediğiniz asgari ücret alanlar, emekli maaşına talim edenler, dul ve yetim aylığıyla geçinenler, engelli ödemesi ile yetinenler inim inim inliyorlar.

 Vergi gelirlerinin yüzde 65'i KDV ve ÖTV gibi dolaylı vergilerden alınıyor. Verginin tabana daha çok yayılması, yoksulluğun artması demektir. Tabandakilerin canının çıkmadığı kaldı.

 Sorumlular, yetkililer, görevliler her kimseniz kayıt dışına çalışsanız, nasıl önlersiniz, ne kadar vergi alabilirsiniz biraz araştırsanız. Teşvikleri vermek yerine kaldırsanız, hiç vergi vermeyenleri bulsanız. Bir de kamuda çok ama çok tasarruf yapsanız. Öncelikle çok lüks pahalı makam aracı saltanatına son verseniz, 3-5 yerden maaş almayı bıraksanız ne kadar mükemmel olacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber