Gün Haber

Gün Haber yazdı o film festivalde yarışmayacak

İktidarı eleştiren, ‘Kanun Hükmü’  adlı belgesel film, Gün Haber’in yayınından hemen sonra Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yarışan filmler arasından kaldırıldı. Gerekçe olarak, “Yargı sürecinin devam etmesi” gösterildi.
ABONE OL
Abone Ol
Gün Haber yazdı o film festivalde yarışmayacak
Haberler / Antalya
22 Eylül 2023 Cuma 15:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Festival yönetmeni Dr. Ahmet Boyacıoğlu tarafından yapılan duyuru şöyle:

“Festivalimizde, Ulusal Belgesel Film Yarışması bölümüne seçilen ‘Kanun Hükmü’ adlı filmde yer alan bir kişi ile ilgili yargı sürecinin devam ettiği saptanmıştır. Bu nedenle yargıya intikal etmiş bir konuda yargılama sürecini ve tarafsızlığını etkilememek adına filmin bu yılki seçkiden çıkarılmasına karar verilmiştir. Biz; sinemanın bağımsızlığına, sanatçıların fikirlerini özgürce yansıtabilmesi gerektiğine yürekten inanıyoruz. Belgeselde yer alan kişi ile ilgili yargı süreci tamamlandıktan sonra Film, Antalya’da gösterilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

BÖCEK TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Filmin yarışma filmleri arasına alınması Antalya Büyükşehir Belediyesi yönetimi ile festival yönetimi ANSET arasında gerginliğe yol açmıştı.

Gün Haber’in edindiği bilgiye göre, Muhittin Böcek, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek için gittiği Ankara’dan döner dönmez, belediye şirketi ANSET’in yöneticisi ve festivalin idari koordinatörü Cansel Çevikol Tuncer ile toplantı yapmış, filmin yarışma filmleri arasına alınması nedeniyle Tuncer’e tepki göstermişti.

Altın Portakal Film Festivali’nin en büyük sponsorları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı yer alıyor.

GÜN HABER’İN , “İKTİDAR BU FİLME ÇOK KIZACAK HABERİ’ İÇİN TIKLAYIN

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 taş
 22 Eylül 2023 Cuma 17:28
Bu Genel Sekreterin kaçıncı çam devirmesi.Böcek buna nasıl tahammül ediyor bilen var mı.Umarız önümüzdeki yerel seçimde Böcek aday gösterilmez,eğer gösterilse bile Böcek'i ve avanelerini seçmen oradan gönderecek gibi.Büyükşehir Böcek'e 10 numara büyük geldi,liyakatli kadroları getirmediği için kriz üzerine kriz çıkıyor.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber