Gün Haber

Göldeki balıkçı teknesine soğuğa karşı naylonlu koruma

BURDUR'daki Karataş Gölü'nde, kış mevsiminde ayrı bir güzellik yaşanırken, gölde balıkçılık yapanlar ise hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi nedeniyle teknelerini naylona sararak soğuktan korumaya çalışıyor.
ABONE OL
Abone Ol
Göldeki balıkçı teknesine soğuğa karşı naylonlu koruma
Haberler / BURDUR
4 Şubat 2020 Salı 15:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Karamanlı ilçesi yakınlarında bulunan Karataş Gölü, yaz mevsiminde ayrı, kış mevsiminde ayrı bir güzellik sergiliyor. Burdur- Karamanlı yolu üzerinde Karataş Tepesi ve Kağılcık Dağları önünde yer alan tatlı suyu ve geniş sazlık alanlarıyla kuşlar için önemli kışlama ve üreme alanı olan Karataş Gölü sulama amaçlı olarak da kullanılıyor.

Aynı zamanda av ve yaban hayatı koruma alanı olan Karataş Gölü, kaz, fiyu, gri balıkçıl, elmabaş patka, çamurcun gibi kuş türlerine ev sahipliği yapıyor. Gölde özellikle yayın ve sazan bol miktarda bulunuyor.

Karataş Gölü'nde balıkçılar, kış mevsiminde zaman zaman eksi 5 dereceyi bulan soğuklardan etkilenmemesi için teknelerini naylonla sıkı sıkı sararak soğuktan korumaya çalışıyor.

BURDUR'DAKI KARATAS GOLU'NDE KIS MEVSIMI AYRI BIR GUZELLIK KATARKEN, GOLDE BALIKCILIK YAPANLAR ISE SIFIRIN ALTINA DUSEN HAVA SICAKLIKLARINDAN TEKNELERINI NAYLONA SARARAK KORUMAYA CALISTI.(FOTO:BURDUR-DHA)

BURDUR'DAKI KARATAS GOLU'NDE KIS MEVSIMI AYRI BIR GUZELLIK KATARKEN, GOLDE BALIKCILIK YAPANLAR ISE SIFIRIN ALTINA DUSEN HAVA SICAKLIKLARINDAN TEKNELERINI NAYLONA SARARAK KORUMAYA CALISTI.(FOTO:MESUT MADAN/BURDUR-DHA)

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber