Gün Haber

Giyim için Genel Kumaş

Özel giyim ve aksesuar yapmak için yaygın olarak kullanılan düzinelerce farklı kumaş ve karışımlı kumaş vardır. Her kumaş türü, bir karar vermeden önce bilmeniz gereken farklı avantaj ve dezavantajlara sahiptir. Her kumaş türüne genel bir bakış için okumaya devam edin.
ABONE OL
Abone Ol
Giyim için Genel Kumaş
Haberler / GÜN'ün ürünü
13 Ocak 2021 Çarşamba 09:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kumaş

Giysilerinizin üzerindeki etiketleri okuduğunuzda, sadece bir tür kumaş bulmak oldukça nadirdir. Elbette,% 100 pamuk ve% 100 polyester giysilerdeki adil payınızla karşılaşırsınız, ancak çoğu kıyafet karışımlı kumaştan yapılır. Örneğin, aşağıda gördüğünüz tişört% 95 geri dönüştürülmüş polyesterden ve% 5 spandeksden yapılmıştır. Bu karışım, bu gömlek antrenmanlar için tasarlandığı için seçildi. Polyester kumaş gömleğin nem emmesini sağlarken, eklenen spandeks daha esnek hale getirir. Tüm kumaşların avantajları ve dezavantajları vardır ve bunları karıştırmak daha iyi bir ürün üretebilir.

TÜM KUMAŞ ÇEŞİTLERİMİZ İÇİN : www.kumas.org

Keten Kumaş

Keten kumaşlar özellikle hafif ve nefes alabilmesiyle bilinir, bu da onu sıcak yaz günleri için mükemmel bir kumaş haline getirir. Pamuk gibi keten kumaş da bitkilerden yapılır. Keten durumunda, "kumaş alan " adı verilen keten bitkisinden elde edilen eğrilen, taranan ve çarşaflar halinde dokunan lifleri.

Denim

Denim'in% 100 pamuktan yapıldığını biliyor muydunuz? Mavi kot pantolonunuzun ve tişörtlerinizin aynı bitkiden gelmesi mümkün görünmüyor, ama durum bu! Denim, çapraz bir dimi çizgi oluşturan özel bir dimi dokuma yöntemiyle yapılır. Bu dokuma yöntemi, kotu geleneksel pamuklu giysilere göre daha güçlü ve sağlam kılan şeydir.

Elbiseler için dokuma kumaş çeşitleri

Kumaşları sınıflandırma kriterlerinden biri dokuma iplikleridir. Her örgü farklı bir görünüm ve yüzey dokusu oluşturur.

En basit dokuma türü düz dokumadır. Yüzey pürüzsüzdür, yoğunluk değişir. Yoğunluk ne kadar yüksekse, kumaş şeklini o kadar iyi tutacaktır. Amaç: Günlük kullanım için elbiseler, malzemeler iyi gerilmez, bu nedenle ürün siluetleri çoğunlukla gevşektir.

Stok Kumaş Alan. Dimi dokuma: görsel olarak bir "kaburga" dokumadır, kumaş, ipliklerin düzenlenmesi nedeniyle çapraz olarak gerilir. Kumaş güçlü ama oldukça yumuşak olacak. Bu seçenek farklı elbiseler için uygundur.

Saten: Saten veya saten dokuma sayesinde yüzey parlak bir parlaklık kazanır, perdeler, ciddi ve lüks görünür. Abiye için kullanılır.

TAKIM ELBISE KUMAŞ ÖZELLIKLERI

Takım elbise kumaşı, tüm parti kumaş alan iş kıyafetlerinin dikildiği özel bir malzeme türü olarak adlandırılır: ceketler, etekler, erkek ve kadın pantolonları, ceketler vb. Dikiş malzemelerine gelince, bunlar farklıdır: erkek giyiminde en çok yünlü ve yarı yünlü kumaşlar kullanılır. Kadın kıyafetleri genellikle daha yumuşak kumaşlardan ve daha ince yapıya sahip malzemelerden yapılır.

Takım elbise kumaşları elastik, dayanıklı ve kaliteli olmalıdır. Bu nedenle tüm iş kıyafetleri "lüks" olarak kabul edilir ve oldukça yüksek bir fiyata satılır. Ek olarak, malzeme havayı havalandırmalı ve havayı kumaştan geçirerek vücudu "havalandırmalıdır". Bu, insanların gömleklerinin üzerine kazak giymekten terlememeleri için gereklidir. Bu durumda rahatlık söz konusu değildir ve bu, iş kıyafetleri için ilk kriterdir.

Takım elbise kumaşı üretimi için tüm malzemeler higroskopik olmalıdır ve kışlık kıyafetlerin dikilmesi durumunda sıcak tutmak iyidir.

Viskon  kumaş alan doğal selülozun kimyasal olarak işlenmesiyle elde edilen lifler. Viskon hiçbir katkı maddesi içermeyen selülozdur. Viskon kumaşlar amaca göre yapılır; parlak veya mat bir yüzey, liflerin kalınlığı ve eğriliği nedeniyle ipek, pamuk, yün veya keten görünümü verilir. Viskon elyaftan üretilen kumaşlar, çeşitli renklerde kolayca boyanır, özellikle tüketim malları için önemli olan yüksek hijyenik özelliklerle (higroskopiklik) ayırt edilir. Viskon, nemi pamuktan daha iyi emer, ancak o kadar güçlü değildir. Viskon makinede veya elde yıkanır. Makinede, hassas kumaşlar için 30 ° C'de toz deterjanla nazikçe yıkayın. Viskon ovalanmamalı, bükülmemeli veya santrifüjlenmemelidir. Viskon giysiler sıkılmadan kuruması için asılabilir veya bir çarşafa sarılıp nazikçe sıkılabilir. Viskon kurutma makinesinde kurutulmamalıdır. Viskonu "ipek" modunda nemli veya nemli bir bezle ütüleyin.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber