Gün Haber

Genç kadın ötanazi ile hayata veda etti

Hollanda'da fiziksel olarak sağlıklı olmasına rağmen uzun süredir depresyonla mücadele eden 29 yaşındaki Zoraya ter Beek, 22 Mayıs'ta ötanaziyle hayatına son verdi. Beek'in ötanazi talebinin kabul edilmesi, hem ülkede hem de dünyada büyük tartışmalara yol açtı.
ABONE OL
Abone Ol
Genç kadın ötanazi ile hayata veda etti
Haberler / Dünya
25 Mayıs 2024 Cumartesi 16:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Depresyonla daha fazla yaşamak istemediğini belirten Zoraya ter Beek, ötanazi talebinde bulunmuş kabul edilmişti. Beek, 29. doğum gününden birkaç gün sonra, Ötanazi Uzmanlık Merkezi'nde hayata veda etti. 

Bir arkadaşı, Beek'in "insancıl" bir yolla hayata veda ettiğini söyledi, ancak ölüm yöntemi hakkında ayrıntı vermedi. Beek'in ölüm anında yanında erkek arkadaşının da bulunduğu belirtildi.

Zoraya ter Beek'in ötanazi talebinin kabul edilmesi, depresyon hastalarına ötanazi hakkı verilmesi konusunda geniş çaplı tartışmalara neden oldu. Beek, yıllardır gördüğü depresyon tedavisinin hiçbir işe yaramadığını ve bu nedenle ölmek istediğini ifade etmişti. Fiziksel sağlık sorunları bulunmayan Beek'in ötanazi talebi, depresyon hastalarına bu hakkın tanınmaması gerektiği yönünde eleştirilerle karşılaştı.

Çok tartışılmıştı: Depresyon hastası Hollandalı genç kadın ötanazi ile hayata veda etti - Resim: 4

Hollanda, 2001 yılında yardımlı intiharı yasal hale getiren dünyadaki ilk ülke olarak biliniyor. O zamandan beri ötanazi, ülkede giderek daha popüler bir seçenek haline geldi. 2022 yılında, Hollanda'da 8.720 ötanazi ölümü gerçekleşti. 

Çok tartışılmıştı: Depresyon hastası Hollandalı genç kadın ötanazi ile hayata veda etti - Resim: 5

Şubat ayında, 93 yaşındaki eski Hollanda Başbakanı Dries van Agt ve eşi de ötanazi ile hayatlarına son vermişti.

(Odatv.com)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 solomon
 26 Mayıs 2024 Pazar 10:38
adamların azraile bile tahamülü yok

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber