Gün Haber

Dolunun vurduğu elma bahçelerinde hasar tespiti

ISPARTA'nın Senirkent ilçesinde etkili olan dolu nedeniyle yaklaşık 16 bin dekar elma bahçesinde zarar oluştu. Vali Aydın Baruş, TARSİM ile gerekli görüşmelerin gerçekleştirilerek, zarar gören sigortalı çitçilerin işlemlerinin hızlandırıldığını söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
Dolunun vurduğu elma bahçelerinde hasar tespiti
Haberler / ISPARTA
24 Eylül 2024 Salı 16:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Isparta'da kısa süre önce başlayan hasat döneminde, üreticiler dolu afetiyle karşı karşıya kaldı. Senirkent ilçesi ve Büyükkabaca beldesinde, geçen cumartesi öğleden sonra başlayan dolu yağışı, elma bahçelerine zarar verdi. Bölgede hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Isparta Valisi Aydın Baruş da doludan zarar gören elma bahçelerindeki hasar tespit çalışmalarına katıldı. Çiftçilere geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Baruş, TARSİM ile gerekli görüşmelerin gerçekleştirilerek, zarar gören sigortalı çitçilerin işlemlerinin hızlandırıldığını söyledi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı ilk tespitlere göre de dolu nedeniyle bölgede 16 bin dekar elma bahçesinin zarar gördüğü öğrenildi.

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber