Gün Haber

DEM Parti Antalya'nın bir ilçesinde aday çıkaracak

Bir süre önce HEDEP adını DEM Parti olarak değiştirmek zorunda kalan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Antalya’nın Kepez İlçesi’nden belediye başkan adayı çıkarma kararı aldı.
ABONE OL
Abone Ol
DEM Parti Antalya'nın bir ilçesinde aday çıkaracak
Haberler / Antalya
19 Aralık 2023 Salı 12:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin dünkü MYK toplantısında alınan kararları ve Batı'da nerelerde aday göstereceklerini duyurdu. Doğan ayrıca, “Bizden zorla alınanları geri alacağız” ifadelerine yer verdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin dünkü Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında alınan kararları Genel Merkez’de açıkladı. Doğan, Türkiye’nin batısında ilk etapla aday gösterilecek yerleri de duyurdu.

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için alınan kararlara değinen Doğan, “Bizden zorla alınanları geri alacağız” dedi. Kayyım atanan bütün belediyeleri halk iradesiyle buluşturacaklarını vurgulayan Doğan, ayrıca yeni kazanımlar elde edeceklerini ifade etti.

Doğan açıklamasında, "Partimiz için seçimler bir yerel seçimden daha fazlası. Bizden zorla alınanı geri alacağız, kayyım atanan belediyeleri geri alacağız. Bunun yanı sıra yeni kazanımlar elde edeceğiz. Parti adımızla çeşitli müzakere ve güç birlikleri kurarak yolumuza devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

ANTALYA KEPEZ LİSTEDE

Güç birlikleri kurarak ilerleyeceklerini kaydeden Doğan, Türkiye’nin batısında ilk etapla aday gösterilecek yerleri açıkladı. Buna göre DEM Parti'nin ilk etapta aday çıkaracağı kentler şöyle:

Adana'nın Ceyhan, Seyhan ve Yüreğir ilçeleri; Antalya’nın Kepez ilçesi; Mersin merkez, Akdeniz, Toroslar ve Tarsus ilçeleri; İstanbul’un Esenyurt, Sancaktepe, Adalar ve Sultanbeyli ilçeleri; Aydın merkez, Didim, Efeler, Germencik ve Söke ilçeleri; Konya Cihanbeyli ve Kulu ilçeleri; Kocaeli'nin Dilovası ilçesi; İzmir'in Torbalı, Bayraklı ve Menemen ilçeleri; Manisa'nın Gölmarmara, Turgutlu ve Yunusemre ilçeleri; Çanakkale'nin Gökçeada ilçesi; Tekirdağ'ın Çorlu ve Çerkezköy ilçeleri."

KEPEZ’DE EN SON ALDIĞI OY

Kepez’de 2014 yılında yapılan seçimlere belediye başkan adayı Hadi Cin ile katılan HDP yüzde 6.42 oy almıştı.

İşte 2014 yerel seçim sonuçları:

HDP 2019 yılındaki yerel seçimlerde Antalya’nın Kepez İlçesi’nde aday çıkartmamıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 taş
 20 Aralık 2023 Çarşamba 07:10
Alfabede harf kalmadı.Sürekli isim değiştire değiştire.Başta Amerika olmak üzere,Avrupa kıtasındaki ülkelerde de tüzüğü ve proğramı veya amacı böyle olan bir partinin siyasi hayata girmesine asla müsaade etmezler. Ülkemizde ne yazık ki 1990 yıllarından beri HEP'le başlayan bu partinin serüvenine sırf Avrupa Topluluğuna gireceğiz diye müsaade ediliyor.Ne yaparsanız yapın Avrupa Topluluğu ülkemizi üye olarak almaz.Zaten ne kadar iyi niyetle istediğiniz kadar yasal düzenlemeler yapın, asla bölücü terörü amacından vaz geçiremezsiniz.Şu veya bu nedenle terör örgütüyle bağlantısı olan ve devamlı ad değiştiren bu parti de, ne yazık ki değirmene su taşımaya devam ediyor.Acı olan 'Meclisin Kürsüsünde' oturuyorlar ve Meclisi yönetiyorlar.Sonrada akıl almaz bir şekilde, hem bu Devletin bütçesinden para alıyorlar,maaş alıyorlar.Son zamanlarda birde Türkçe dışında söze başlıyorlar.Dünya'da hiç bir Devlet resmi dilinin dışında kendi vekilinin başka bir dilde parlamentoda konuşmasına müsaade etmez.Neymiş efendim ana diliymiş,ana dilinin konuşulacağı yer meclis salonumu,ülkemizde herkes istediği dili zaten serbestçe konuşuyor,istediği yerde kurslara gidiyor,öğrenmesi için her türlü düzenleme yapılmış.Bunlara nasıl müsaade diliyor anlaşılır gibi değil.Sırf seçimlerde oy alalım diye olmadık şirinlikler yapılmaya devam ediliyor.Adamların amacı belli zorla ülkenin bir bölümünde başarabilirlerse Devlet kurmak istiyorlar.Irak'ın,Suriye'nin başına gelenlere bakın görürsünüz,hiç mi ders almazsınız.1984 den beri olanlara bakın,ama ne yazık ki sırf iktidar olabilmek için her parti nerede ise lal olmuşlar.Mecliste gerekli düzenlemeyi yaparak,bölünmeyi savunan veya bir terör örgütünün amaçları doğrultusunda hareket eden, partilerin kurulmasına müsaade etmeyecek gerekli adımı atmıyorlar.Ankara'da sıcak odalarda çaylarını içmeye devam etsinler,Anadolu'nun evlatları da bu vatan için toprağa düşmeye devam etsin, öyle mi????.
 akdeniz
 19 Aralık 2023 Salı 18:13
Zıp zıp zıplayan bir aday adayı, aday gibi davranıyordu.Şimdi yandı keten helva,umarız aday olurda boyunun ölçüsünü alır.Biliyorsunuz siz o keratayı.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber