Gün Haber

Cumhuriyet'in izleri Antalya'da bu sergide

Akdeniz Reklamcılar Derneği (ARD), Cumhuriyet'in 100. Yılında, 'Cumhuriyet'i Afişleyen Adam' İhap Hulusi Görey sergisini Muratpaşa Belediyesi ile Antalyalılarla buluşturuyor.
ABONE OL
Abone Ol
Cumhuriyet'in izleri Antalya'da bu sergide
Haberler / Antalya
17 Ekim 2023 Salı 15:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye'nin ilk grafik sanatçısı İhap Hulusi Görey'in Cumhuriyet tarihini gözler önüne seren, 'Ender Merter' özel koleksiyonu, Türkan Şoray Kültür ve Sanat Merkezi'nde 24 Ekim- 10 Kasım günleri arasında sergilenecek. 

ÖZEL BİR KOLEKSİYON

Grafik sanatının yanı sıra Cumhuriyet'in ilk yıllarının izlerini taşıyan özel bir koleksiyonu beğeniye sunacaklarını ifade eden ARD yetkilileri, sergimizin oluşumunda katkıda bulunan Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal'a teşekkür ettiler. Sergi,  24 Ekim Salı günü saat 18.00'de açılacak.

İHAP HULUSİ GÖREY KİMDİR?

İhap Hulusi Görey, Türkiye Cumhuriyeti'ni kurumsal kimlik bağlamında dünyada yeni bir yere konumlandıran ilk grafik sanatçısıdır. Sanatçının çalışmaları, günümüzde Atatürk'ün vizyonunu görsel olarak anlatan ender bir arşiv niteliği taşımaktadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurumsal izdüşümleri, ilk reklam çizimleri, ilk kitapları, ilk paraları, ilk markaları, Mili Piyango ve okuma yazma seferberliğinin ilk adımı olan 'Alfabe' kitabının tasarımı Görey'in emeğiyle hazırlanmıştır.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber