Gün Haber

Cumhur İttifakı ve Erdoğan'a Alanya'da şok

Dışişleri Bakanı ve Ak Parti Antalya 1. Sıra Milletvekili Adayı Mevlüt Çavuşoğlu’nun memleketi Alanya’da, hem partisi, hem de Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ikinci çıktı. CHP’nin birinci parti olduğu Alanya’da, Millet ittifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’dan fazla oy aldı.
ABONE OL
Abone Ol
Cumhur İttifakı ve Erdoğan'a Alanya'da şok
Haberler / Antalya
15 Mayıs 2023 Pazartesi 01:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kesin olmayan sonuçlara göre, Alanya’da Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 43.79 oranında (87.737) oy alırken, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 48.61 (97 bin 393) oy oranı ile birinci oldu. Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Ogan ise yüzde 6.99 oranında (14.009) oy aldı.

Alanya’da  milletvekilliği seçimlerinde de CHP yüzde 31.36 ile birinci parti olurken, Ak  Parti yüzde 30.86 oy alabildi. MHP yüzde 11.43 ile üçüncü, İyi Parti yüzde 10.69 ile dördüncü parti oldu.

CUMHUR İTTİFAKI'NA OY VEREN 1.748 SEÇMEN ERDOĞAN'A OY ATMADI 

Cumhur İttifakı milletvekilliği seçiminde yüzde 45.55 oy oranı ile diğer ittifakları geride bıraktı. Cumhur İttifakı’ndan milletvekillerine oy verenlerin yüzde 1.75’inin ise cumhurbaşkanlığında Erdoğan’ı tercih etmediği ortaya çıktı. Milletvekilliği seçiminde Cumhur İttifakı adaylarına oy veren 1748 Alanyalı seçmen, cumhurbaşkanlığında tercihini Erdoğan’dan yana kullanmadı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber