Gün Haber

CHP’de ‘gaz alma’ operasyonu mu?

Milletvekili adayı belirlemede eğilim yoklaması ve ön seçim yöntemi uygulamayan CHP, ilginç bir yönteme başvurdu. CHP Genel Merkezi, tüm il örgütlerinden aday görmek istedikleri isimleri istedi.
ABONE OL
Abone Ol
CHP’de ‘gaz alma’ operasyonu mu?
Haberler / Antalya
2 Nisan 2023 Pazar 12:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke imzasıyla tüm il başkanlıklarına gönderilen yazıda, 28. Dönem Milletvekilliği Seçimi için örgütten görüş istendi. Yazıda, “Aday listesinde yer almasını önerdiğiniz kişilerin ad ve soyadı bilgilerinin en geç 3 Nisan 2023 Pazartesi gününe kadar kapalı bir zarf içerisinde genel merkeze iletilmesi” gerektiği vurgulandı.

ANTALYA’DA NELER OLDU?

Bu yazının gelmesinin ardından CHP Antalya İl Başkanlığı, ilçe başkanlıkları, ilçe kadın kolları ve ilçe geçlik kollarından adaylık başvurusu yapan 109 kişi içerisinden en az 3’ünün isimlerini istedi.

Daha sonra bu sayı en az 8 kişi olarak belirlendi.

CHP Antalya İl Yönetimi, ilçelerden gelen isimleri değerlendirip aday listesini oluşturmak için bugün toplanıyor.

Toplantının ardından belirlenen isimler bir zarfa konulup, mühürlendikten sonra elden teslim edilmek üzere Ankara’ya götürülecek.

BELEDİYE BAŞKANLARA SORULDU MU?

Bu arada, il başkanının Antalya’daki tüm CHP’li belediye başkanlarını arayıp listeye girmesini istedikleri isimleri istediği iddia edildi.

Gün Haber’in ulaştığı bazı belediye başkanları ise böyle bir talebin kendilerine gelemediğini, isim istenmediğini söylediler.

GAZ ALMA OPERASYONU MU?

CHP Genel Merkezi, Antalya adaylarını belirlemek için daha önce Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ı görevlendirmişti. Öztrak Antalya’ya gelerek 109 isimle tek tek görüşmüş ve kendilerine bazı sorular yöneltmişti.

Sadece Antalya değil, tüm il örgütlerinden aday belirlemede kendilerinin görüşünün de alınmasına ilişkin talebin gelmesi üzerine genel merkezin böyle bir yönteme başvurduğu iddia ediliyor.

Kimi CHP’liler bunu genel merkezin bir ‘Gaz alma’ operasyonu olarak görürken, kimileri de bu listelerin değerlendirmeye alınacağına inandıklarını söylediler.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 demir
 3 Nisan 2023 Pazartesi 07:32
Genel Merkez kesinlikle bu listelere uymaz,içlerinden liyakatli olan varsa seçilecek yere girer.Antalya listesine bakınca bir iki kişi hariç diğerleri tam bir özel ilişkiler sonucu yazılmış gibi görünüyor.Kısacası seçmende karşılığı olmayan tırışka bir çalışma olmuş.Onun gideçeği yerde ÇÖP.İl başkanı Nuri Cengiz'den de fazla bir şey beklememek lazım,mesele gelip yine kapasiteye ve liyakate dayanıyor.Antalya'nın şansızlığı Muhittin Böcek ve bir kaç Belediye Başkanı.Örgütlerin çoğunluğu kendi iradesiyle karar veremez durumdalar,tam bir tahakküm dönemi yaşanıyor.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber