Gün Haber

CHP Antalya beyaz ile sarı grubun dansını konuşuyor

CHP Antalya’da en ilginç mahalle delege seçimleri Konyaaltı İlçesi’nde geçiyor. Daha önce beyaz listenin ilçe başkan adayını kendi listesinde delege adayı gösteren sarı listenin ilçe başkan adayı, bu kez beyaz listedeki isimlerin tamamını kendi listesine de yazdı.
ABONE OL
Abone Ol
CHP Antalya beyaz ile sarı grubun dansını konuşuyor
Haberler / Antalya
15 Temmuz 2023 Cumartesi 14:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Duayen siyasetçileri bile şaşkına çevirecek bir olay, Konyaaltı İlçesi mahalle delege seçimlerinde yaşanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in desteklediği mevcut CHP İlçe Başkanı Onur Duruk sarı, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’in desteklediği Demet Meral Gündüz kırmızı ve Ayhan Zor da beyaz liste ile yarışıyor.

SARI VE BEYAZ LİSTELER AYNI İSİMLERLE ÇIKTI

Daha önce mevcut ilçe başkanı Duruk, kendi listesinden mahalle delegesi gösterdiği beyaz listenin ilçe başkan adayı Ayhan Zor ile bu kez ‘Toptan liste’ ittifakı yaptı.

Bugün yapılan Kuşkavağı ve Altınkum mahallelerindeki delege seçimlerinde sarı ve beyaz listeler kırmızı listeye karşı ortak bir tavır sergilediler.

Her iki mahalledeki sarı ve beyaz listeler aynı isimlerden oluştu.

SEMİH ESEN'E KARŞI BİR HAMLE Mİ?

Bu durum kırmızı listeye, yani Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’e karşı bir hamle olarak değerlendirilirdi, hatta bu ittifakın Muhittin Böcek ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal tarafından kurulduğuna ilişkin dedikodular siyasi kulisleri hareketlendirdi.

UYSAL TARAFI NE DİYOR?

Uysal’a yakın kaynaklar Böcek ile temas iddiasının doğru olmadığı ifade etti. Uysal kanadı, Konyaaltı seçimlerinde ilçeye özgü bir sürecin geliştiğine dikkat çekti. Mahalle mahalle değişen yakınlaşmalar, ayrışmalar yaşandığı ifade edildi. Başkana yakın bazı isimlerin hem Onur Duruk hem de Ayhan Zor ile hareket ettiklerini, bunun da başkanın herhangi bir grubu direkt desteklediği anlamı taşımayacağını söylediler.

AYHAN ZOR'A GÖRE, 'NE VAR BUNDA?'

Bu arada, Ayhan Zor’un ise yakın çevresinden gelen sarı grup ile ittifak kurduğuna ilişkin eleştirilere şu cevabı verdiği öğrenildi:

 “Kırmızı ile hareket ediyoruz, sarı bağırıyor, sarı ile ittifak yapıyoruz kırmızı bağırıyor. Ne var bunda… Sarı listedekiler de benim dostum, kırmızı listedekiler de… Benim hiçbir belediye başkanı ile temasım olmaz. Benim derdim zaten onları bu seçimlerden uzak tutmak. Benim gruptan bazı arkadaşlar görüşüyor olabilir, ona bir şey diyemem. Ben işime bakarım, partim için varım. Burada asıl hedefim partimin kazanması.”

İŞTE İKİ MAHALLEDE KIRMIZI LİSTENİN ADAYLARI

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber