Gün Haber

CHP Antalya İl Başkanı Kamacı, 'Rant'a 'Hayır' diyemedi

ANTALYA'da daha önce toptancı hal alanı olarak kullanılan ve içerisinde Haşim İşcan Kültür Merkezi'nin bulunduğu alanın, 'ticaret-konut alanı'na dönüştürülmesine yönelik hazırlanan plan değişikliği önerileri, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde karar yeter sayısı oluşmadığından karara bağlanamadı.
ABONE OL
Abone Ol
CHP Antalya İl Başkanı Kamacı, 'Rant'a 'Hayır' diyemedi
Haberler / Antalya
13 Kasım 2023 Pazartesi 18:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. 259 maddenin görüşüleceği toplantı, CHP, AK Parti, MHP, İYİ Parti ve SP grup üyelerinin katılımıyla başladı. Toplantı öncesinde grup sözcülerinin temenni konuşmaları yapıldı.

TARTIŞMAYA NEDEN OLAN PLAN GÜNDEME GELDİ

Karşılıklı yaşanan kısa süreli konuşmaların ardından gündem maddeleri oylanmaya başladı. Maddeler arasında uzun süredir kentte tartışmalara neden olan, bir dönem AVM olarak kullanılan ve Haşim İşcan Kültür Merkezi'nin de dahil olduğu alanın 'ticaret-konut alanı'na dönüştürülmesi için hazırlanan 1/5 bin ve 1/1000'lik imar plan değişikliği önerileri de yer aldı. 

CHP İL BAŞKANI GRUBU SERBEST BIRAKTI

Meclis toplantısından hemen önce yapılan CHP Meclis Grubu toplantısında konuşan Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, söz konusu  alanın ticaret-konut alanına dönüştürülmesi kararı için grubu serbest bıraktı. Bu karar söz konusu alanda rant kapısını araladı. Ancak,  meclis toplantısında bazı CHP’li üyelerin ‘Hayır’ oyu vermesi dikkat çekti.

YETER SAYISI SAĞLANAMADI

İlk olarak meclis toplantısında oylamaya sunulan 1/5 binlik plan tadilatıyla ilgili CHP grubunu serbest, AK Parti ve MHP 'evet', İYİ Parti ise 'ret' oyu vereceklerini açıkladı. Yapılan oylama sonunda kararla ilgili 22 evet, 8 hayır, 1 çekimser oy kullanıldı. Karar ile ilgili Muhittin Böcek oy kullanmadı. Sonuçlara göre 72 meclis üyesinin katıldığı toplantıda, 37 olan yeter sayısı sağlanamadığı için karar alınamadı. Aynı alanla ilgili bir sonraki madde olan 1/1000'lik planla ilgili oylamada Muhittin Böcek yine oy kullanmazken, sonuçta 17 evet, 10 hayır, 3 çekimser oy kullanıldı. Bu maddeyle ilgili de yeter sayısı sağlanamadığı için karar alınamadı.

Oylamanın ardından geri kalan maddeler oylanarak meclis 22 Kasım saat 14.00'te toplanmak üzere sonlandırıldı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 mega
 14 Kasım 2023 Salı 14:12
CHP Büyükşehir Belediyesi Antalya yararına ne iş yapmış acaba. Kendilerince bira festivali mi yoksa
 NİLGÜN SARITAŞ
 14 Kasım 2023 Salı 11:20
İŞLER HEP RANT ÜZERİNDEN KİMBİLİİR NELER DÖNÜYOR BU OLAYIN ARKASINDA KİMLER VAR SAYIN BELEDİYE BAŞKANININ GÖZTERMELİK OY KULLANMAMASI HİÇ BİR ŞEY İFADE ETMEZ EL ALTINDAN TALİMATLAR VERİLMİŞTİR KESİN DİĞERLERİNE YOKSA O KADAR EVET ÇIKMAZDI CHP VE ALTI OK İLKELERİ NE YAZIK Kİ PARTİ DE HİÇ BİR KİMSEDE KALMADI HERKES KENDİNİ DÜŞÜNÜYOR KENDİNE ÇALIŞIYOR HALKI ZERRE KADAR DÜŞÜNEN YOK...
 akdeniz
 14 Kasım 2023 Salı 04:29
İl Başkanı ne diyordu,CHP'yi toparlayacağız.Böyle mi toparlayacaksınız,grubu serbest bırakarak kimin ekmeğine yağ çalıyorsunuz.Evet diyen veya Hayır diyen parti grupları bir karar vermişler.CHP grubunun kararı yok mu,saldım çayıra mevlam kayıra misali mi. En hassas oylama da ise Böcek yok,yine araziye uymuş.Gözün kör olsun RANT,işin işine girince ne kırmızı çizgi kalıyor,ne de siyasi ilke.Demek ki son sözü KÜP söylüyor.Açıkca çıkıp HAYIR demek bu kadar zor mu????? Şehrin göbeğine doldrdunuz AVM leri tarafik felç olduğu gibi,küçük esnafları da öldürüyorsunuz.AVM'ler yapılacaksa yapılsın,ancak şehir dışlarında girişlerde yapılsa olmaz mı. Antalya'nın şanssızlığı son 25 senedir gelen BÜYÜKŞEHİR Başkanlarına bakın hepsi de 1 dönem sonu kayıp etmişler.Demek ki partiler ne yazık ki siyasi çapsızları aday göstermişler ki vatandaş 5 senenin sonunda geçer not vermemiş. Hele bir Menderes Türel var ki evlere şenlik,2 defa Başkan iken seçim kayıp etmiş.Şimdi tekrar aday yaparlarsa şaşmayın.Ankara'dan bu işler yapılırsa böyle oluyor.Ülke genelinde hakim nezaretinde 'Ön Seçim' şart.Yoksa kendileri çalıp kendileri oynuyor.
 trafik
 13 Kasım 2023 Pazartesi 23:22
trafiği bir çözde ondan sonra ne yapacaksanız yapın
 bnlar kanka
 13 Kasım 2023 Pazartesi 20:58
mecliste hdp mhp kankalığı gibi
 taş
 13 Kasım 2023 Pazartesi 19:41
Değişen bir şey yok.Hep aynı terane,grubu serbest bırakmakta neyin nesi,kamu adına yararlı ise EVET diyeceksiniz, kamu adına fayda yoksa HAYIR diyeceksiniz.Bu kadar basit. Ne şiş yansın ne kebap misali, ortadan ortala ,yakışmıyor beyler.Sayın İl Başkanı neler oluyor.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber