Gün Haber

Bu törende kadınlar nerede?

Yörük-Türkmen İl Hatunluğu Kuşağı bu yıl da iş kadını Sibel Gezen’e verildi. Törende erkeklerin egemenliği göze çarparken, toplu fotoğraflarda Sibel Gezen’den başka tek bir kadının olmaması dikkat çekti.
ABONE OL
Abone Ol
Bu törende kadınlar nerede?
Haberler / Antalya
5 Eylül 2020 Cumartesi 10:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kepez Yörükler Derneği’nde yapılan törenle il hatunluğuna ikinci kez layık görülen Sibel Gezen’e kuşağı Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek tarafından bağlandı.

Gezen, “Beni bu makama layık gören Yörükler Derneği başkanım sayın Abdullah Duman’a, yönetim kurulumuza, dernek başkanlarımıza ve oba beylerimize sonsuz teşekkür ederim. Dirliğimiz, birliğimiz daim olsun” dedi.

FOTOĞRAFLARDA KADIN YOKTU

Sibel Gezen, sosyal medya hesabında törenle ilgili fotoğrafları paylaştı. Ancak, ne kuşak takılması sırasındaki seremonide, ne de toplu fotoğraflarda erkeklerin dışında tek bir kadın bile olmaması dikkat çekti.

CHP yönetiminde aktif görevlerde de bulunan Sibel Gezen, kendi adını taşıyan eğitim kurumlarının sahibi ve 3 çocuk annesi…

YÖRÜKLERDE KADININ YERİ

Yörük Türkmen Vakfı’nın sitesinde yörüklerde kadının yeri şöyle tarif edilmiş:

Yörükler tutucu insanlar değildir. Kadın, erkek dağda, bayırda rahatça konuşurlar. Genç kız, genç delikanlı ile birlikte koyun, keçi otlatmaya giderler. Kaçma, göçme olayına pek sık rastlanmaz, kimsenin namusuna leke gelmez.

Yörüklerin yaşamında kadının önemli bir yeri vardır. Çadırın yönetimi evin en yaşlı kadınınındır. Kadın evin direğidir. Çocuğu kadın doğurur, konuğu kadın ağırlar, kilimi, çadırı, heybeyi, kolanı kadın dokur. Keçeyi kadın pişirir. Hayvandan sütü kadın sağlar. Üzerlerine giyilen giysiyi kadın diker. Keçiden koyundan kırkılan yünü, kılı o temizler, eğirir boyar birbir renkli motife dönüştürür. Çadırda dumanı tüttürür, ekmek, aş yapar. Sözün özü, Yörük kadını beş parmağında beş hüner, üretkenliğin, sevginin vefanın eşsiz bir örneğidir.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 taş
 6 Eylül 2020 Pazar 15:11
Herhalde törene kadınları çağırmamışlar.Yörükler Dernek Başkanı Abdullah Duman daha emekli olmadı mı.20 yılı geçti gibi,bir meslek erbabı olsaydı şimdiye oradan emekli olurdu.Hiç değilse buradan emekli olsun bari,25 yılı doldurduysa gümüş plaket,50 yılı doldurursa altın plaket verilmesi lazım.Ömrünü bu derneğe vermiş gibi görünüyor.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber