Gün Haber

Bu aşk Balıkesir'e Dünya mutfakları kazandırdı

Balıkesir'de, Ceren- İsmail Armağan çiftinin dershanede başlayan, birlikte aldıkları aşçılık eğitiminde süren aşkı, Balıkesir'e dünya mutfaklarının lezzetini tatma olanağını yarattı. Balıkesirliler şimdi, 'Ceren'in Mutfağı'nda, Uzakdoğu, Fransız, İtalyan, İspanyol ve dünyanın pek çok ülkesinin ünlü yemeklerini tadabilecek. Genç çift, Balıkesir'de ünlü bir restorana sahip olmak istediklerini belirtti.
ABONE OL
Abone Ol
Bu aşk Balıkesir'e Dünya mutfakları kazandırdı
Haberler / Türkiye
3 Aralık 2011 Cumartesi 12:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Balıkesirli 21 yaşındaki Ceren Kut ile Akhisarlı 26 yaşındaki İsmail Armağan, lise eğitiminden sonra Balıkesir'deki bir dershanede üniversite sınavlarına hazırlanırken tanıştı. Birbirlerine yıldırım aşkıyla tutulan gençler, geleceklerinin planını yaptı ve aynı üniversitede birlikte okuma kararı aldı. İsmail Armağan, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'ni kazanırken, Ceren Kut sınavda başarısız oldu. İsmail Armağan, Ceren Kut'un, İstanbul'da Mutfak Sanatları Akademisi'nde (MSA) eğitim almayı planladığını öğrenince fakülte kaydını dondurdu. İki genç, 2008 yılında MSA'ya kayıt yaptırdı, bir yıl süreyle akademide, aşçılık, pasta ve ekmek eğitimi aldı. Ceren ve İsmail, İzmir ve Çeşme'deki Ontur Otel'de birlikte staj yaptı. Staj sonrası bir süre işsiz kalan gençler, özel eğitim kurumunda Almanca kursu aldıktan sonra İstanbul'da otel ve restoranlarda birlikte çalışırken, Balıkesir'e dönüp evlenmeye karar verdi. Geçen Haziran ayında dünyaevine giren çift, oturdukları apartmanın alt katındaki dükkanı kiralayarak 'Ceren'in Mutfağı' adını verdikleri restoranı açtı.
Kasaplar Mahallesi Okul Sokak'ta geçen Ekim ayında açılan 'Ceren'in Mutfağı', kısa sürede üniversite öğrencileri, öğretim üyeleri ve memurların lezzet durağı oldu. İsmail Ceren, hedeflerinin Balıkesir'de tüm ülkenin tanıyacağı çok daha büyük bir restoran açmak olduğunu belirtti. Müşterilerinden bazılarının İtalyan, İspanyol, Fransız, uzakdoğu lezzetlerini tatmak istediklerini, onlara özel sofralar hazırladıklarını kaydeden İsmail Armağan, "Balıkesirliler bundan böyle akademili aşçılardan yemek yiyecek" dedi. Bazı sıkıntıları da bulunduğunu dile getiren Armağan, "Balıkesir'de, İspanyol, Japon, Meksika yemeklerini hazırlarken, balık çeşitleri ve özel sosları hazırlayacağımız malzemeleri güç buluyoruz, İstanbul, İzmir, Bursa gibi büyük şehirlerden temin ediyoruz" diye konuştu.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber