Gün Haber

Böcek kararı ve son Ankara kulisleri...

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, bir soru üzerine, Muhittin Böcek’in MYK’dan adının aday olarak çıkmasına rağmen PM’de neden adaylaştırılmadığını açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
Böcek kararı ve son Ankara kulisleri...
Haberler / Antalya
11 Ocak 2024 Perşembe 07:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yücel, PM toplantısının ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhttin Böcek'in adaylığıyla ilgili şunları söyledi;

"Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayımız bir kısım merkez ilçelerle beraber değerlendirilecek olduğundan PM’de gündeme alınmadı, önümüzdeki hafta yapacağımız PM toplantısında gündeme geleceğini düşünüyorum. Bunun başka bir sebebi yok."

CHP’DE KAFALAR KARIŞIK

Gün Haber’e ulaşan bilgilere göre, MYK’da büyükşehir adayı olacak isimler gündeme gelince tartışma çıktı. Muhittin Böcek ve Ümit Uysal arasında gidip gelen MYK üyeleri PM’ye Böcek adını sundu.

MYK’da Böcek’in adaylığına karşı çıkanlar, isminin memnuniyet anketinden çıkmadığını, Altın Portakal’ın yapılamadığını, icraatlarından da halkın memnun olmadığını ortaya sürdü.

DEM Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın Antalya’daki kongreyi yapmak için salon verilmediğini belirterek, Böcek’e isim vermeden yüklenmesi ve “Oy moy yok” demesi de PM’de kafaları karıştırdı.

MURATPAŞA’DA ÖNE ÇIKAN İSİMLER

MYK’da Böcek’in yeniden büyükşehir belediye başkanlığına aday gösterilmesi kararının ardından, “Muratpaşa’ya kim aday yapılsın?” sorusuna cevap arandı.

Bazı MYK üyeleri, Böcek’in aday yapılması durumunda Muratpaşa’ya Ümit Uysal ile devam edilmesi yönünde görüş bildirirken, CHP’li Canan Keleş’in ismi de öne çıktı. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olan Keleş, CHP’nin aday belirleyen ekibinde yer alan Murat Karayalçın’a da CHP Samsun Milletvekili olduğu döneminde TBMM danışmanlığı yapmıştı.

MYK’da Muratpaşa için ismi gündeme gelenlerden biri de Önder Kurnaz oldu. Ümit Uysal’ın büyükşehir belediye başkan adayı olması halinde Canan Keleş ve Önder Kurnaz ismi arasında gidip gelen Muratpaşa Belediye Başkanlığı adaylığı, önümüzdeki haftaya kalan 3 ilçe ile birlikte değerlendirilecek.

Gazipaşa’da ise eğilim yoklaması yapılması kararı çıktı.

KONYAALTI TEPKİSİ

Bu arada, Cem Kotan’ın Konyaaltı Belediye Başkanlığı’na aday gösterilmesi, Ankara’da bulunan Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Büşra Özdemir’in tepkisine neden oldu. Muhittin Böcek’e yakın bir isim olan Özdemir’in tepkisini yüksek sesle dile getirmesi parti genel merkezinde gerginliğe yol açtı.

Bu arada, Antalya’da Cem Kotan’ın Konyaaltı'na aday yapılmaması için sosyal medyadan bir kampanya başlatıldı.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 toprak
 12 Ocak 2024 Cuma 06:39
Haberin altına madem yorum kısmını koymuşsunuz o halde yorumlar kaç gündür neden bekliyor.Hoşunuza gider veya gitmez,sizin göreviniz olanı olduğu gibi yansıtmak.Yorumlar övgüde olabilir eleştiride olabilir.O nedenle yorumları da bekletmeyin,neden bu siteyi okuyoruz tarafsız diye.
 tanju
 11 Ocak 2024 Perşembe 09:05
BUHİTTİN BÖÇEK HAKLI KONYAALTINA MERKEZDEN ADAM KOYUYORLAR ZAMANINDADA SEMİH ESENİ KOYDULAR ŞİMDİDE CEM DİYE BİRİNİ KOYMAK NEDİR HAKAN TÜTÜNCÜYE HAYIRLI OLSUN ANTALYA.
 taş
 11 Ocak 2024 Perşembe 07:53
1 Muhittin Böcek Büyükşehir'e aday yapılmamalıdır.Son 5 senede çok yıprandı ve parti tabanı başta olmak üzere seçmen düşüncesinde artık yok.Aday yapılırsa kayıp eder. 2.Muratpaşa'ya Önder Kurnaz gibi ismi geçen dışardan aday yapılmamalıdır.Önder Kurnaz Kepez'den çıkmamış,daha zorlamanın anlamı yok.Muratpaşa'ya müracaat edenlerin içerisinden uygun olan biri olur.Zaten kim aday olsa kazanır. 3.Konyaaltı adayı isabetli olmuştur.MYK ve Parti Meclisi karar vermiştir,geri adım atmak olmaz.Zaten kimi aday gösterseniz itiraz olur ve 1 hafta sonra unutulur.Sosyal medyayı başlatanlara bakılırsa,onlar bir taraf olmuşlardır.Ciddiye alınacak bir tarafları yoktur. 4.Büyükşehir'e ise Ümit Uysal isabetli olur.Ayrıca Çetin Osman Budak'ta unutulmamalıdır.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber