Gün Haber

Bitcoin (BTC) 92 Günde Neden Yüzde 30 Düştü?

Piyasa değerine göre en büyük kripto para olan Bitcoin (BTC) bu yıl gelen spot BTC ETF onaylarına rağmen düştü.
ABONE OL
Abone Ol
Bitcoin (BTC) 92 Günde Neden Yüzde 30 Düştü?
Haberler / REKLAM/ADVERTORIAL
9 Eylül 2024 Pazartesi 16:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye’nin en eski kripto para haber platformlarından olan COINTURK neredeyse 100 gündür devam eden düşüşü konu alan bir yazı kaleme aldı. Neler oluyor?

Bitcoin Düşüyor

6 Haziran ile 6 Eylül tarihleri arasında 92 günde Bitcoin (BTC) neredeyse yüzde 30 oranında düştü. 72.000 doların üzerine çıkan fiyat 5 Ağustos günü 49.300 doların altına indi. Ardından 23 ve 25 Ağustos tarihlerinde 65.000 doları aşmaya çalışsa da başarılı olamadı. Yükselişin devam edebileceğine ikna olmayan kısa vadeli yatırımcıların yaptığı satışlar nedeniyle fiyat tekrar 50.000 dolarlı seviyelere indi.

Birkaç gün önce 52.500 dolara kadar düşen fiyat yaklaşan faiz indirim kararına rağmen istenen performansı gösteremiyor. Yatırımcılar için temelde sorun Fed’in politika değişiminin risk piyasaları üzerindeki etkisi. Geçmişte Fed’in sıkı para politikasından gevşemeye başlamasıyla risk piyasalarının geçici düşüş serüveninin startını verdiğini gördük.

ekran görüntüsü, grafik yazılımı, diyagram, metin içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Eylül ayının tarihsel olarak da düşüş ayı olarak anılması nedeniyle 65.000 dolardaki denemenin başarısızlığını anlamlandırmak son derece kolay. Üstelik ABD hükümetine bağlı kurumlar olan CFTC ile SEC’in kripto alanında devam eden davaları buradaki hukuki baskının sona ermediğini herkese hatırlattı.

Bitcoin Fiyatı Yükselecek Mi?

Ekim ayı hisse senetleri ve kripto para piyasalarında “Uptober” olarak isimlendirilir. Yükseliş ayı olarak görülen Ekim gelene kadar yatırımcılardaki iştahsızlığın sürmesi muhtemel. Ancak 18 Eylül günü yapılacak ilk faiz indiriminin dalgalanması, Japonya Merkez Bankasına dair daha fazla faiz artışı ihtimali gibi nedenler birkaç haftalık periyotta piyasaların daha düşük sevilere saplanıp kalmasına zemin hazırlayabilir.

Kripto paralar özelinde beklenen yükselişi maddeler halinde şöyle özetleyebiliriz;

  • Fed faiz indirimlerine başlıyor ve bu yıl asgari 75bp indirim bekleniyor.

  • ABD seçimlerinde tarihsel olarak Bitcoin fiyatı (önceki 2 seçimde) yükselme eğilimindedir. Seçimlerin ardından yükseliş öncekilerde hızlandı.

  • Mt Gox ve Almanya elindeki varlıkların neredeyse tamamını iade etti. Mt Gox milyarlarca dolarlık BTC iadesinin ardından sadece az miktarda varlığı önümüzdeki aylarda şartları sağlayan kullanıcılara iade edecek.

  • FTX İflas Komitesi son çeyrekte 10 milyar doların üzerinde nakdi alacalıklara iade edecek. Bu iade Mt Gox iadelerinden farklı olarak stablecoin cinsinden yapılacağı ve varlıklar öncesinde satıldığı için borsalara devasa nakit girişini tetikleme potansiyeline sahip.

  • BTC balina grupları düşüşlerde birikime devam ediyor ve bu durum tecrübeli yatırımcıların yükseliş hissiyatını yansıtıyor.

  • Tarihsel olarak Ekim, Kasım ve Aralık ayları kripto paralarda yükselişin en güçlü olduğu dönemlerdir ve 2 çeyrek kripto paralar baskılandığı için beklenen yükseliş başlayabilir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber