Gün Haber

Bayram iznine gelecekti, şehit oldu

IĞDIR'da PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 2 askerden Piyade Uzman Onbaşı Yasin Çubuk'un (23) acı haberi, Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde oturan ailesine ulaştı.
ABONE OL
Abone Ol
Bayram iznine gelecekti, şehit oldu
Haberler / REKLAM/ADVERTORIAL
1 Haziran 2019 Cumartesi 15:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Şehidin Ramazan Bayramı iznini memleketinde geçirmek için 2 gün önce bilet aldığı, yarın memleketine gelmeyi planladığı öğrenildi.

Iğdır'da bugün, Türkiye- İran sınırında güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan 2 askerden Piyade Uzman Onbaşı Yasin Çubuk'un şehadet haberi, Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesine bağlı Balcıkhisar beldesinde oturan ailesine ulaştı. Acı haber şehidin babası Lokman Çubuk ile anne Selma Çubuk'a askeri yetkililer tarafından verilirken, ailenin oturduğu eve Türk bayrakları asıldı. Yasin Çubuk'un şehit olduğu haberi üzerine Çubuk Ailesi'nin yakınları ve bölge halkı eve akın etti.

BAYRAM İZNİNE GELECEKTİ

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Yasin Çubuk'un Şuhut Belediyesi'nde işçi olarak çalışırken, 2018 yılında uzman onbaşı olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katıldığı belirtildi. Bekar olan ve 4 kardeşten ikincisi olarak dünyaya gelen Çubuk'un 2 gün önce ailesiyle telefonla görüştüğü, Ramazan Bayramı iznini memleketinde geçirmek için bilet aldığını söylediği öğrenildi. Yasin Çubuk'un, biri erkek 2 kardeşine "Size bayramlık alacağım" dediği aktarıldı. Ailesinin de yarın bayram izni için memleketine gelecek olan Şehit Yasin Çubuk'u otogarda karşılamaya hazırlandığı belirtildi.

'AYAKTA KARŞILAMAYI BEKLERKEN, ŞEHİT HABERİNİ ALDIK'

Iğdır'da PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 3 askerden Piyade Uzman Onbaşı Yasin Çubuk'un, Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde oturan ailesinin evinin önüne Şuhut Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu. Bir süre oğlunun şehit olduğunu kabullenemeyen Lokman Çubuk'u yanındakiler sakinleştirmeye çalıştı. Baba Lokman Çubuk daha sonra taziyeleri kabul etti. Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanlığı'ndan İkmal Albay Ahmet Akıncı, Şuhut Kaymakamı Nurullah Kaya, Şuhut Belediye Başkanı AK Parti'li Recep Bozkurt, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekai İnan'a oğlunun bayram izni için bilet aldığını anlatan Lokman Çubuk, evladının yarın gelmesini beklediklerini ve kendisini karşılamaya hazırlandıklarını kaydetti. Baba Çubuk, "Biz onu ayakta karşılamayı beklerken, şehit haberini aldık. Yarın oğlum şehitlik mertebesinde gelecek" dedi.

KARDEŞİ FENALAŞTI

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Yasin Çubuk'un arkadaşları da evinin önünde gözyaşı döktü. Şehidin fenalık geçiren kardeşi Yasemin Çubuk'a 112 Acil ekipleri müdahale etti. Yasemin Çabuk müdahaleden sonra bir komşusunun evine götürüldü. Şehidin ailesinin evinde din görevlileri tarafından Kuran okundu.

CENAZE TÖRENİ YARIN

Şehit Yasin Çubuk'un cenazesinin bu akşam Iğdır'dan askeri uçakla Afyonkarahisar'a getirilmesi bekleniyor. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morguna konulacak şehidin cenazesinin yarın öğle vakti Şuhut'a bağlı Balçıkhisar beldesinde düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği belirtildi.
 

IGDIR'DA TERORISTLERLE CIKAN CATISMADA SEHIT OLAN ASKERLERDEN PIYADE UZMAN ONBASI YASIN CUBUK'UN (23) SEHADET HABERI AFYONKARAHISAR'IN SUHUT ILCESINDE OTURAN AILESINE VERILDI. (BABA LOKMAN CUBUK (SOLDAN IKINCI) (FOTO:AFYONKARAHISAR-DHA)

IGDIR'DA TERORISTLERLE CIKAN CATISMADA SEHIT OLAN ASKERLERDEN PIYADE UZMAN ONBASI YASIN CUBUK'UN (23) SEHADET HABERI AFYONKARAHISAR'IN SUHUT ILCESINDE OTURAN AILESINE VERILDI. (FOTO:AFYONKARAHISAR-DHA)

IGDIR'DA PKK'LI TERORISTLERLE CIKAN CATISMADA SEHIT OLAN 3 ASKERDEN PIYADE UZMAN ONBASI YASIN CUBUK'UN, AFYONKARAHISAR'IN SUHUT ILCESINDE OTURAN AILESININ EVININ ONUNE SUHUT BELEDIYESI TARAFINDAN TAZIYE CADIRI KURULDU. BIR SURE OGLUNUN SEHIT OLDUGUNU KABULLENEMEYEN LOKMAN CUBUK'U (LACIVERT HIRKALI) YANINDAKILER SAKINLESTIRMEYE CALISTI.(FOTO:SATILMIS AKKAS/AFYONKARAHISAR-DHA)

IGDIR'DA PKK'LI TERORISTLERLE CIKAN CATISMADA SEHIT OLAN 3 ASKERDEN PIYADE UZMAN ONBASI YASIN CUBUK'UN, AFYONKARAHISAR'IN SUHUT ILCESINDE OTURAN AILESININ EVININ ONUNE SUHUT BELEDIYESI TARAFINDAN TAZIYE CADIRI KURULDU. ACILI HABERI ALAN SEHIDIN KARDESI YASEMIN CUBUK, FENALIK GECIRDI.(FOTO:SATILMIS AKKAS/AFYONKARAHISAR-DHA)

IGDIR'DA PKK'LI TERORISTLERLE CIKAN CATISMADA SEHIT OLAN 3 ASKERDEN PIYADE UZMAN ONBASI YASIN CUBUK'UN, AFYONKARAHISAR'IN SUHUT ILCESINDE OTURAN AILESININ EVININ ONUNE SUHUT BELEDIYESI TARAFINDAN TAZIYE CADIRI KURULDU. ACILI HABERI ALAN SEHIDIN ARKADASLARI GOZYASI DOKTU.(FOTO:SATILMIS AKKAS/AFYONKARAHISAR-DHA)

IGDIR'DA PKK'LI TERORISTLERLE CIKAN CATISMADA SEHIT OLAN 3 ASKERDEN PIYADE UZMAN ONBASI YASIN CUBUK'UN, AFYONKARAHISAR'IN SUHUT ILCESINDE OTURAN AILESININ EVININ ONUNE SUHUT BELEDIYESI TARAFINDAN TAZIYE CADIRI KURULDU. (FOTO:SATILMIS AKKAS/AFYONKARAHISAR-DHA)

IGDIR'DA TERORISTLERLE CIKAN CATISMADA SEHIT OLAN ASKERLERDEN PIYADE UZMAN ONBASI YASIN CUBUK'UN (FOTODAKI) SEHADET HABERI AFYONKARAHISAR'IN SUHUT ILCESINDE OTURAN AILESINE VERILDI. (FOTO:AFYONKARAHISAR-DHA)

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber