Gün Haber

Bakan Kurum gözünü Muratpaşa'nın plajlarına dikti... Suç; ücretsiz halk plajı açmak

Antalya’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Muratpaşa Belediyesi’nin falez sahil bandındaki ücretsiz halk plajları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
Bakan Kurum gözünü Muratpaşa'nın plajlarına dikti... Suç; ücretsiz halk plajı açmak
Haberler / Antalya
17 Ekim 2024 Perşembe 15:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Belediye bürokratları polis merkezine ifadeye çağrılırken Belediye Başkanı Ümit Uysal, yaşananları sert sözlerle eleştirdi: “Suçumuz halka ücretsiz plaj açmak. Gerçekten garip bir şey” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, temmuz ayında aralarında Muratpaşa Belediyesi’nin her birinde mavi bayrak dalgalanan ve ücretsiz plajları Erdal İnönü, İnciraltı, Konserve, Erenkuş, Mobil’in bulunduğu 12 plaj hakkında ‘kaçak’ kararı verdi.

İFADEYE ÇAĞRILDILAR

Bakanlık, her gün binlerce kişinin kullandığı plajların yıkılmasını isterken Cumhuriyet Başsavcılığı’na belediye bürokratları hakkında da Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanunu’na muhalefetten suç duyurusunda bulundu. Belediye bürokratları ifade vermek üzere Demircikara Polis Merkezi’ne çağrıldı.

İNSANINA YABANCILAŞMIŞ KAMU YÖNETİMİ

Belediye Başkanı Ümit Uysal ise bu durumu, uzun süredir görevde olan bürokrasinin halka nasıl yabancılaştığının ve yozlaştığının bir göstergesi olarak nitelendirdi. Uysal, “Kendi halkına yabancılaşmış, kendi halkıyla mücadele eden, kamu yararını hiç umursamayan bir bürokrasi ve kamu yönetimiyle karşı karşıyayız” diye konuştu.

Uysal, Muratpaşa Belediyesi tarafından işletilen plajların, Antalya'nın turizm başkenti kimliğine büyük katkı sağladığını belirterek, “Bu plajlar sadece halkın değil, aynı zamanda Antalya turizminin de göz bebeği. Binlerce insanın ücretsiz yararlandığı bu plajlar, belediyemizin işletmeleriyle, arkasında yer alan butik otellerle bir turizm destinasyonu haline geldi” diye konuştu.

KREDİ KARTI KESİNTİSİNDEN FARKI YOK

Uysal, temmuz ayında başlayan ve şimdi belediye bürokratlarının ifadeye çağrılmasıyla devam eden sürecin aslında Savunma Sanayii Destekleme Fonu için kredi kartlarında 750 lira kesinti yapılmak istenmesinden bir farkı olmadığını savundu. Başkan Uysal, “Kendi insanına, yabancılaşmış, kendi halkıyla mücadele eden bir bürokrasi ve kamu yönetimi var. Suçumuz ücretsiz plaj açmaksa cezamıza razıyız” dedi.

BAMBUS PLAJINDA DURUM DEĞİŞMEZ

Başkan Uysal, ayrıca Antalya 4. İdare Mahkemesi’nin belediyenin yine ücretsiz olarak halka açtığı Bambus Plajı hakkında da yürütmeyi durdurma kararı verdiğini hatırlatarak, “Bu kararın hukuki olarak bir sonuç doğuracağını düşünmüyorum. Çünkü söz konusu alanda en büyük hissedar belediyemiz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 toprak
 18 Ekim 2024 Cuma 11:52
Ümit Uysal ilk kurultayda CHP Genel Başkanlığına aday olmalıdır.1.nci turda kazanamazsa Özgür Özel'in karşısındaki en kuvvetli adayı desteklemelidir. Özgür Özel Grup Başkan Vekili iken çok iyi idi.Ancak ne zamanki CHP Genel Başkanı oldu,yelkenleri suya indi.Saraya gidip gelenin çoğu yumuş gibi oluyor.Özgür Özel'inde içine yumuş kaçmış gibi. Ayrıca tüzük değişikliklerine ne demeli,tüzük eskisinden de kötü oldu.Genel Başkana % 3 kontenjan verilmeli,geri kalanlar üyelerin hakim nezaretinde yapılacak seçim sonucunda belirlenmeleri sağlanmalıdır.Kim ki bu maddeyi getireceğim derse Genel Başkan o olmalıdır. Ne hikmetse kim Genel Başkan oluyorsa etrafına bir sürü çıkarcı toplanıyor ve Genel Başkanın ayağı yerden kesiliyor.Ta ki Genel Başkanlık gidince birden üyeyi hatırlıyor ama geçmiş ola. 2025 de CHP seçimli Kurultaya gitmelidir.Yoksa imza toplanmaya başlanmalıdır.Son kurultayın kaderi ile Ekrem İMAMOĞLU oynamıştır.İstanbul delegelerini nasıl yönlerdigi ayyuka çıktı.Çok büyük haksızlık yapmıştır.Ancak kim ne yaparsa aynısını yaşar,şimdi kendisi de hukuk karşısında oldu bittiye getirilmek isteniyor.Demek ki kimseye bulunduğun makamın gücünü kullanmayacaksın. İstanbul İl Başkanı herhalde teslim olmuş bir Genel Başkan istemez.
 taş
 18 Ekim 2024 Cuma 06:52
Ümit Uysal daha ne yapsın.Sonuçta Halkın çıkarına bir iş yapmış.Takdir edilmesi gerekirken soruşturmaya maruz kalması çok üzücü. Demek ki sembolik de olsa giriş ücreti olarak 1 Tl almak gerekiyormuş.Koca bütçeli Belediye'de soruşturma açmak için bir şey bulamamışlar da,bu plajlardan mı sıkıştırıyorlar.Diğer Belediyelere de örnek olması için,vatandaşa bedava hizmet istemiyorlar.Ona göre 1 Tl hizmet bedeli.Ne günlere kaldık,sadece soluduğumuz havadan vergi yok gibi,ancak yakında her İle,İlçeye,Kasabaya ve mahallelere,köylere hava ölçme aletleri koyarak,o yörenin havasının temizliğine göre vergi getirirlerse şaşmayın.
 Zeynep
 17 Ekim 2024 Perşembe 19:11
Kaş Küçük Çakıl Plajı'na neden el atmıyorsunuz Sayın Bakan! 10 metrelik plaj yandaki doğal falez duvarlarının üstüne konmuş demir yığınlarından gözle görülmüyor bile. Derhal o kaçak teneke işletmeleri kaldırtıp hiç değilse coğrafyanın görülmesini sağlayın!

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber