Gün Haber

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmenin Doğal Yolları Nelerdir?

Hayatın belli dönemlerinde bağışıklık sisteminiz zayıflayabilir.
ABONE OL
Abone Ol
Bağışıklık Sistemini Güçlendirmenin Doğal Yolları Nelerdir?
Haberler / GÜN'ün ürünü
12 Ağustos 2020 Çarşamba 10:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Böyle anlarda bağışıklık sistemini güçlendiren takviyelerinden destek alabilirsiniz. Beslenme ile bağışıklık sistemini yeterli miktarlarda destekleyemeyecek olsak da doğal besinleri tüketmek isterseniz aşağıdaki listede yer alan besinleri inceleyebilirsiniz;

1.Su içmeyi ihmal etmeyin

Yeterli miktarda su içmediğinizde bünyeniz zayıf düşebilir ve bağışıklık sisteminiz bu durumdan etkilenebilir. Vücut yapınıza uygun miktarda su tüketerek bağışıklık sisteminizi koruyabilirsiniz.

2.Sebze ve meyveleri düzenli olarak tüketin

Birçok sebze ve meyve yüksek oranda antioksidan içerir. Bunun yanı sıra ürünlerde bulunan mineral ve vitaminler sayesinde bağışıklık sisteminizi doğal yollarla koruyabilirsiniz. Vücut direncinizi artırmak için özellikle A, E ve C vitamini içeren besinlere yönelebilirsiniz.

3.Sarımsağı sofranızdan ayırmayın

Sarımsak, antioksidan bakımından güçlü yapısı ile bilinir. Birçok yemekte kendine yer bulan sarımsak aynı zamanda tek başına da tüketilebilir. Kendinizi yorgun ve zayıf hissettiğiniz anlarda sarımsaklı bir şeyler tüketebilirsiniz.

4.Bitki çaylarına yer verin

Bazı bitki çayları vücut direncinizi artıran özel formülü ile hayatınızdaki yerini alır. Özellikle yeşil çay bağışıklık sistemini güçlendiren yapısı ile kolay içimi bir arada sunar. Günde 1 ya da 2 fincan yeşil çay içerek bağışıklık sisteminizin güçlü kalmasını sağlayabilirsiniz.

5.Balık tüketimini ihmal etmeyin

Yüksek antioksidan içeren soğuk deniz balıkları bağışıklık sisteminiz için gereken birçok takviyeyi doğal yollardan almanızı sağlar. Haftada 2 kez balık tüketerek birçok rahatsızlığın önüne geçebilir ve bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. Bunun yanı sıra takviye gıdalarla bağışıklığınızı güçlendirmek için Orzax gıda takviyelerini deneyimleyebilirsiniz.

6.Şeker oranını azaltın

Şeker gibi her gıdada kendine yer bulan ürünler bağırsak sisteminizin fonksiyonlarını olumsuz etkileyebilir. Şekeri ve şekerli gıdaları azaltarak bağışıklığınızın eski formuna dönmesini sağlayabilirsiniz.

7.Yulaf ile bağışıklığınızı koruyun

Yulaf ve yulaftan elde edilen gıdalar bağırsak sisteminiz için faydalı bir yapıya sahiptir. Yulafı gün içinde farklı öğünlerde tüketebilir ya da yoğurt ve kefir gibi gıdalarla bir araya getirebilirsiniz. Bu sayede bağışıklık sisteminizi doğal gıdalar yoluyla koruyabilir ve sağlıklı bir bünyeye sahip olabilirsiniz. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber