Gün Haber

Antalyalı yeni vekilin eski bakan damadı AKP'den istifa etti

Son seçimde Yeniden Refah Partisi adayı olarak seçime giren ve Konya’dan milletvekili seçilen Antalyalı Ali Yüksel’in damadı eski AKP’li bakan Suat Kılıç partisinden istifa etti.
ABONE OL
Abone Ol
Antalyalı yeni vekilin eski bakan damadı AKP'den istifa etti
Haberler / Antalya
10 Haziran 2023 Cumartesi 11:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

28 dönem milletvekilliği seçiminde memleketi Samsun’dan çok Konya’da bulunan ve Yeniden Refah Partisi adayı kayınpederi için çalışan Suat Kılıç, istifa açıklamasında 8 yıllık aranın ardından yeniden siyasete döneceği mesajı verdi.

Partide üç dönem milletvekilliği yapan ve 2011-2013 tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanı olarak görevini üstlenen Suat Kılıç, AKP’den istifa ettiğini açıkladı. 8 yıllık aranın ardından siyasete dönme mesajı veren Suat Kılıç hangi partiye katılacağını veya izleyeceği yol haritasını belirtmedi.

Gece yarısı Twitter hesabından bir açıklama yayımlayan eski bakan Suat Kılıç, “AK Parti’deki üyeliğimi 3 Haziran 2023’te sonlandırdım. 8 yıllık aranın ardından, ilkelerim ve istikametime uygun bir zeminde, yerli ve milli siyasete katkı sağlamaya, ülkem ve milletim için çalışmaya, inşallah bundan sonra da devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Suat Kılıç (solda), son seçimde Antalyalı olan ancak Konya’dan aday gösterilen kayınpederi Ali Yüksel (sağ baştaki) ile esnaf dolaşıp Yeniden Refah Partisi’ne oy istemişti.

YENİDEN REFAH PARTİSİ'NE GEÇTİ

Kılıç'ın bu açıklamasından yalnızca saatler sonra Yeniden Refah Partisi'ne katıldığı ortaya çıktı. Kılıç ile Erbakan'ın birlikte poz verdiği fotoğraf gündem oldu. 

Fatih Erbakan, partisinin ilk aylık Olağan İl Başkanları Toplantısı’ndan önce basın mensuplarına açıklamada bulundu.  Ayrıca kamuoyuna bir sürprizlerinin olduğunu belirten Erbakan, "22'inci, 23'üncü ve 24'üncü dönem Samsun milletvekilimiz, eski Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç Bey, Yeniden Refah Partimize katılıyorlar. Kıymetli bakanımızla beraber, partimiz daha da büyük ivme kazanacak. Başarılarımıza birlikte ulaşacağız" ifadelerini kullandı.

Ardından Erbakan, Suat Kılıç'ın yakasına partisinin rozetini taktı. Suat Kılıç, "Sağlam adımlarla, 'Halka hizmet Hakka hizmettir' şuuruyla bereketli bir geleceği sağlam bir zemin üzerinde inşa etmeye muvaffak olacağız diye düşünüyorum. Burası rahmetli Erbakan’ın fikirlerinin olduğu bir mekteptir. İnşallah bu mektepten öğrendiklerimizle daha güçlü yarınlara muvaffak oluruz" diye konuştu.

YENIDEN REFAH PARTISI GENEL BASKANI FATIH ERBAKAN, ESKI GENCLIK VE SPOR BAKANI SUAT KILIC'IN PARTILERINE KATILDIGINI DUYURDU.  FOTO-ANKARA-DHA

YENIDEN REFAH PARTISI GENEL BASKANI FATIH ERBAKAN, ESKI GENCLIK VE SPOR BAKANI SUAT KILIC'IN PARTILERINE KATILDIGINI DUYURDU.  FOTO-ANKARA-DHA
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 taş
 10 Haziran 2023 Cumartesi 15:57
Vallahi ne güzel hayat,aile boyu siyaset,al her ay 75 bin Tl maaş,mecliste ucuz yemekler,dışarda imtiyazlık,bakanlık yapmış isen bazı haklardan faydalan,ülkenin geldiği noktaya bakınca,memleket çapsız siyasetçilerle dolmamış olsaydı böyle mi olurdu.Türk Milleti olarak demek ki çekeceğimiz ceza varmış,daha dolmadı mı acaba.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber