Dünyada 2 milyon civarında katılımcının olduğu Amerika Üniversite giriş sınavı SAT (Scholastic Assessment Test) sınavında 1600 puan üzerinden tam puan yapan Demirok, aynı zaman da Amerika Yale Üniversitesi Elektrik ve Elekronik Mühendisliği bölümünü de kazandı. Bora Demirok’un tercihi Oxford Üniversitesi oldu.
İrfan Demirok, 2022 yılında Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) tarafından yılın başarılı iş insanı seçilmişti. Demirok, o gecenin anısına oğlu, kızı ve eşiyle bu fotoğrafı çektirmişti.
Lise yıllarında Berlin Teknik Üniveristesi’nde otonom araçların tasarımı alanında staj yapan Demirok; Cambridge Üniversitesi’nden bir profesör eşliğinde Machine Learning ve NLP üzerinde bir araştırma yaparak tez yayınladı. İlgi alanları içerisinde tarih de bulunan başarılı öğrenci, ‘1. Körfez Savaşı’nın Türkiye’ye Etkileri’ başlığıyla bir araştırma tezi ve makale yazdı ve bu makalesi, ‘Global Savunma’ dergisinde yayınlandı.
Derslerinde olduğu kadar sosyal yaşamında da aktif olan Bora Demirok, lise yıllarında “Engineering for Humanity” adlı bir oluşum kurdu. Demirok, bu oluşumla ilgili hissettiklerini şöyle anlattı:
“Bu oluşuma üye arkadaşlarım ile Malatya’nın en büyük konteyner kenti olan Samanköy’de yaşıtlarımızın üniversiteye hazırlıklarında kısıtlı imkanlarının olduğunu, büyük bir yoksunluk yaşadıklarını fark ettik. Bu tespitten sonra öncelikle ders çalışacakları alan, masa sandalye, kaynak kitaplar, bilgisayarlar, konteynır içine internet ulaşımı sağladık. Bu proje için bir uygulama geliştirerek sattık. Kitap kampanyası düzenledik, sponsorluklar bulduk. Ve yaşıtlarımızın en azından istedikleri zamanlarda ders çalışma imkanlarının olmasına vesile olduk. Tüm bunları yapabilmek beni ve arkadaşlarımı inanılmaz derecede mutlu etti.”