Gün Haber

Antalyalı doktor: ‘Dehşet içindeyim’

Yenidoğan bebek çetesine bir tepki de Antalya’dan geldi. ‘Bakanın açıklamasına inanamıyorum’ diyen doktor Antalya’daki normal işleyişi anlattı.
ABONE OL
Abone Ol
Antalyalı doktor: ‘Dehşet içindeyim’
Haberler / Sağlık
21 Ekim 2024 Pazartesi 09:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İsminin açıklanmasını istemeyen doktor, Gün Haber’e şunları söyledi:

“Yeni doğan ölüm çetesinde bakanın açıklamasına inanamıyorum.  İşin en acı yanı bu… CİMER’e şikayet olmasa kimsenin umurunda değil. Aile hekimliğinde, kişi gebe kaldığından itibaren bebek bir yaşına kadar olan tüm ölümler de hemen 2.3 sayfalık tutanaklar tutulup kişinin veya bebeğin geçmiş en küçük ayrıntısına kadar incelenip il sağlık müdürlüğüne yollanır. İl sağlık müdürlüklerinde bebek ölüm komisyonları vardır. Bunlar her ay toplanır ve bu bebek ölümlerinde bir hata var mı araştırılır. Demek istediğim, CİMER şikayet olmasa bile il sağlık müdürlüklerinde bu incelenir, eğer bir hata görürlerse görüldüğünden itibaren işlem yapılması gerekir. Ama bunlar hep birbirlerine yandaş olarak tuttuklarından olayı örtbas ediyorlar.

Bir bebek ölümü olduğunda, isterse hastanede ölsün, isterse ben bebeği hiç görmemiş olayım en az o gün 2-3 saat ailenin tüm geçmişi hakkında bilgileri toplayıp tutanak haline getirip il sağlık müdürlüğü ivedilikle yollarım. Bu her yerde böyledir.

Burada benim kusurum varsa hemen hakkımda işlem başlatılır ve hiç gözümün yaşına bakmazlar.

Burada kesin adamcılık var. Bu olay çıktığından beri dehşet içindeyim.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber