Gün Haber

Antalyalı Çoban Ressam New York'ta

Antalya’nın dağ köyünde çadırda yaşarken resimle tanışan ve şimdi tabloları dünyanın dört bir yanında önemli koleksiyonlarda yer alan “Çoban Ressam” Sinan Demir’in eserleri, ekim ayında ABD’nin New York kentinde sergilenecek.
ABONE OL
Abone Ol
Antalyalı Çoban Ressam New York'ta
Haberler / Antalya
16 Eylül 2023 Cumartesi 08:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Çoban Ressam olarak tanınan Sinan Demir, önümüzdeki aylarda açılacak iki sergisini ve çadırdan bugüne hikâyesini anlattı.

Ortaokul yıllarında öğretmeni Mehmet Emin Erşan’ın kendisindeki yeteneği görmesiyle hayatının değiştiğini aktaran Demir, “Korkuteli’nin dağ köyü Sunandır’da çadırda büyüdüm. ‘Alacık Çadırı’ diyorlar, çobanların kullandığı bir Yörük Türkmen çadırı... 23 yaşına kadar o çadırda yaşadım. Buradan doğdu resimlerim. Bugün dünyanın dört bir yanında resimlerim önemli koleksiyonlarda yer alıyor. Türkiye’nin önde gelen ailelerinden ve resim sanatına ilgi duyan isimlerden ilgi görmek beni çok gururlandırıyor. Resimlerim sayesinde 20’den fazla ülke gördüm. Dünyanın önemli kentlerinde prestijli noktalarda resimlerim sergilendi. Bu yola küçük bir çadırda başladım. ‘Çoban Ressam’ olarak tanındım. Şimdi yaptığım işlerle Ressam Sinan Demir olarak anılıyorum. Biri geldiğim, biri geliştiğim nokta... Resim olmasa nasıl bir hayatım olurdu bilmiyorum” dedi.

(Hürriyet)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber