Gün Haber

Antalya'ya özel, çalışan desteği isteği

ANTALYA Ticaret ve Sanayici Odası (ATSO) 13'üncü Grup Kağıt ve Matbaa Meslek Komitesi Üyesi Bora Özkan, 200'ün üstünde firmanın bulunduğu bu sektörde hemen her alanda ve her firmanın personel ihtiyacı olduğunu, yüksek kira gibi sebeplerden dolayı personel bulamadıklarını belirtti.
ABONE OL
Abone Ol
Antalya'ya özel, çalışan desteği isteği
Haberler / Antalya
4 Ağustos 2023 Cuma 15:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ATSO 13'üncü Grup Kağıt ve Matbaa Meslek Komitesi Üyesi Bora Özkan, sektör olarak yaşanan sorunları ve çözüm önerilerine yönelik, özellikle personel bulma konusunda zorluk yaşadıklarına dikkati çekti. Sektörlerinde Antalya'da 200'ün üstünde firma bulunduğunu, hemen her alanda ve her firmanın personel ihtiyacı olduğunu açıklayan Özkan, barınma ve yaşam koşullarının pahalı olması gibi sebeplerden dolayı Antalya'ya özel destek paketi oluşturulmasını istediklerini belirtti. 

HER SEKTÖRÜN FİYATLARINI ETKİLİYOR

Kağıt ve matbaa sektörünün özellikle artan girdi ve hammadde maliyetleri ile personel sorununun birinci öncelikleri olduğunu ifade eden Bora Özkan, alınan hammaddelerin fiyatlarının döviz üzerinden olduğunu dile getirdi. Özellikle son dönemde hammadde fiyatlarında hem döviz cinsinden hem de dövizin yükselmesinden kaynaklı artış yaşandığını ifade eden Özkan, “Hammadde fiyatlarında yaşanan bu artışa bir de yakıt, elektrik, asgari ücret, vergi artışı gibi fiyat artışlarının eklenmesi tüm sektör paydaşlarını zorlamakta" dedi.

Kağıt ve matbaa sektöründe yaşanan fiyat artışlarının her sektöre dokunduğunu ifade eden Özkan, “Her firmanın kağıt ürünleri ve baskılı materyalleri kullanmaması gibi bir durum söz konusu olmuyor. Her firma ürünlerinin etiketlerini yaptırmak, kağıt ürünlerini kullanmak zorunda. Böyle olduğu zaman bizi etkileyen bu artışlar bir domino taşı gibi tüm sektörleri etkiliyor" diye konuştu.

'NE YETİŞMİŞ NE YETİŞTİRİLECEK PERSONEL BULAMIYORUZ'

Sektörün bir diğer önemli sıkıntısı olarak da kalifiye personel eksikliğini gösteren Özkan, “Şu an sektörün en önemli eksiklerinden biri de personel sıkıntısı. Ne yetişmiş ne de yetiştirmek üzere çalışan bulamıyoruz. Şu an firmamızın farklı pozisyonlarında personel eksiğimiz var. Bu konuda ilanlar da verdik. Personel sorunu sadece bizim sektörümüzün değil, neredeyse artık tüm sektörlerin sorunu haline geldi. Bugün birçok fabrika, işletme firmalarının önüne, billboardlara ve tüm kanallara personel ilanları veriyor. Bu yaşanan sıkıntıyı yeterince açıklıyordur" dedi. 

ANTALYA'YA ÖZEL DESTEK VERİLMELİ

Personel sorununda kent özelinde de sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Özkan, “Şu an insanlar kentin yaşam koşullarından dolayı burada yaşamak istemiyor. Konaklamanın, yaşam koşullarının pahalı olması personel bulmada önümüzde duran bir diğer sıkıntı. Antalya'daki işletmelere özellikle bu konuda destek verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda ciddi bir çalışma yapılması gerekiyor. Kalifiye çalışanlar başka şehirlere gitmeye karar veriyor. Biz bırakın başka şehirden çalışan bulmayı, elimizdeki personeli başka şehirlere kaptırıyoruz" dedi.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber