Gün Haber

Antalya'dan Maliye'ye yazı gitti; "Parayı ödeyin, yoksa icra yoluyla alırız'

Antalya Genel İcra Dairesi, ülkeyi borç batağından kurtarmaya çalışan Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ihtar gönderdi ve Antalya’da kaybedilen bir davanın 289 bin 199 TL tutarındaki bedelini ödenmesini istedi, aksi halde cebri icra yoluyla paranın alınacağını bildirdi.
ABONE OL
Abone Ol
Antalya'dan Maliye'ye yazı gitti;
Haberler / Antalya
3 Ağustos 2023 Perşembe 08:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ergenekon davasının Antalyalı sanıklarından Muammer Karabulut, haksız yere cezaevinde yattığı gerekçesiyle dava açtı ve kazandı. Devletten kesinleşmiş 250 bin TL’lik tazminatını alamayınca, parayı ödemesi gereken Mehmet Şimşek’in bakanlığını yaptığı Maliye ve Hazine Bakanlığı’na icra yoluyla bunu tahsil etmenin yollarını aradı. Bu arada 250 bin TL, yasal faizleriyle birlikte 289 bin 199 lira 10 kuruşa ulaştı.

HAZİNE ÖDEYECEK PARAMIZ YOK DEMİŞ

Karabulut’un avukatı Hüsamidddin Devrim Cömert, kendilerine Maliye’nin parası olmadığı için kendilerine ödeme yapılmadığını belirtmişti.

Antalya Genel İcra Dairesi dün Maliye ve Hazine Bakanlığı’na bir ihtarname göndererek, 289 bin 199 lira 10 kuruş’u istedi. Yazıda, bedelin 7 gün içerisinde ödenmemesi halinde cebri icra yoluyla paranın tahsil edileceği belirtildi.

İŞTE MALİYE'YE GÖNDERİLEN O YAZI

Ergenekon sanığı Muammer Karabulut konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

“Dünyanın en büyük kumpas davası ile 2008’de tutuklandım. 2009 yılında yurtdışı yasağı konularak tutuksuz yargılandığım davadan 2019 yılında beraatıma karar verdiler. Yapılan zulüm karşısında tazminat hakkı doğdu. Onu da 2021 yılında talep ettim. Ne yazık ki 2.5 yıl da o sürdü. Yargılamada cumhuriyet savcısı, ‘yasal şartlar oluşmuştur tazminatı ödeyin’ diyerek görüş de verdi. Ve mahkeme de kararını kesinleştirdi. Sıra devlet adına tazminatı ödeyecek olan Hazine ve Maliye Bakanlığı’na geldi. Onlar da, ‘para yok’ diyor. Şimdi devletin yüksek yargısı, devlete vatandaşına eziyet ettin diyerek karar verip, ödenmesi gereken tazminatı öde diyorsa, o devlette aradan geçen zamanda ödeme yapmayarak, ‘param yok’ diyorsa, bu durum açılan Ergenekon davası kadar büyük bir ayıptır. Yeni, Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek için de hazin bir tablodur.”

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber