Gün Haber

Antalya'da tsunami tatbikatı

ANTALYA'da 7 Kasım günü tsunami tatbikatı yapılacağı, buna ilişkin vatandaşların telefonlarına gelecek mesajlar nedeniyle paniğe kapılmaması gerektiği kaydedildi.
ABONE OL
Abone Ol
Antalya'da tsunami tatbikatı
Haberler / Antalya
6 Kasım 2023 Pazartesi 14:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Antalya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'den konuya ilişkin açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"7 Kasım 2023 Salı günü,  Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi (TSP-KOERI) tarafından bir tsunami tatbikatı gerçekleştirilecektir. Tatbikat senaryosuna göre Antalya ili tsunamiden etkilenecek iller arasında belirlenmiştir. AFAD tarafından 7 Kasım Salı günü yapılacak tatbikat öncesi, sonrasında vatandaşlarımıza bilgilendirme için SMS mesajları, tatbikat sırasında ise 'Tatbikat Antalya’da tsunami tehlikesi var. Deniz kenarından uzaklaşın, yüksek yerlere çıkın. Tatbikat' şeklinde SMS mesajı gönderilecektir. Vatandaşlarımızın, bilgilendirme kanallarının deneneceği tatbikattaki bu mesajlar nedeniyle paniğe kapılmamaları önemle rica olunur. Tsunamiden korunma yolları ile ilgili bilgiye Antalya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün https://antalya.afad.gov.tr/tsunamiden-korunma-yollari internet adresinden ulaşabilecektir."

ANTALYA, (DHA) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber